Cum se pregătește PMP Neamț de europarlamentare

0

Vineri, 8 februarie a avut loc prima ședință a Partidului Mișcarea Populară – Neamț, din anul electoral 2019.
”Uniți în Europa” – este sloganul sub care PMP va candida la alegerile europarlamentare din mai și la cele parlamentare de la finalul anului. Preşedintele PMP Neamţ, Bogdan Gavrilescu a anunțat că pe data de 1 februarie PMP a început campania pentru europarlamentare, iar primul pas pe care urmărește să îl îndeplinească este de a scoate electoratul stabil la vot în data de 26 mai.

Întrebat care este procentul minim pe care trebuie să îl obțină o organizație PMP din Neamț și ce se întâmplă dacă nu îl obține, preşedintele PMP Neamţ, Bogdan Gavrilescu a răspuns:

Eu mi-am asumat un scor de trecere pentru Organizația Neamț, măcar 5%. Cred cu convingere că cine nu scoate un scor minim de 5% ar trebui să își pună mandatul jos. Acel președinte de organizație să rămână membru, să facă un pas în spate, să vină altcineva care poate să aducă plus-valoare organizației respective. Eu am spus că mă joc cu mandatul meu de președinte al Partidului Mișcarea Populară Neamț pentru că am pus suflet și vreau ca Partidul Mișcarea Populară să își atingă obiectivul, acela de a ajunge ca PMP să se joace cu locul 1 , cel puțin la Neamț. Cred cu convingere că Partidul Mișcarea Populră va obține un scor istoric

Preşedintele interimar PMP Piatra Neamţ, Cristian Sauciuc a fost întrebat de asemenea, ce scor crede că va obține la alegerile europarlamentare în Piatra-Neamț:

Eu nu pot garanta, pentru că e vorba de voturi. Noi avem niște calcule simple. Avem 4000 de membri PMP în Piatra Neamț. În cazul listei la europarlamentare, cu siguranță primii doi – dacă o să fie președintele Băsescu, președintele Tomac, oricare dintre ei, o să mai tragă 2000 de voturi pe Piatra Neamț. Cu 6000 de voturi la 40.000 de votanți, avem undeva la 15%. E un calcul care în acest moment stă în picioare ținând cont că acum suntem stabilizați ca partid.

PSD este în scădere, PNL la fel. De ce nu crește spectaculos PMP-ul, ne răspunde vicepreşedintele PMP Piatra Neamţ, Ionuț Moroşanu:

După cum știți și dumneavoastră, toate sondajele dau acea marjă de eroare, plus-minus 3%, care, din punctul meu de vedere, arată că acel sondaj e făcut din pix. PMP, în 2016, la un moment dat ajunsese la 16%, a luat 6,82 la europarlamentare. Eu cred că adevăratul sondaj îl știe fiecare dintre noi atunci când ia legătura cu vecinii, cu cetățenii, cu cei care lucrează și îți poți face o idee dacă te votează cineva. La europarlamentare contează mult și lista partidului. Dacă pe locurile eligibile vor fi persoane capabile să câștige încrederea electoratului, atunci vom avea un scor bun și noi la Piatra-Neamț sau la Neamț. Dacă vom veni cu persoane care nu vor putea convinge oamenii, probabil că nu vom trece pragul electoral. Eu sunt mai realist așa… până la 15% e mult, dar eu sper ca conducerea Partidului Mișcarea Populară să găsească înțelegerea și inteligența de a pune pe primele locuri, cele eligibile, persoane care într-adevăr pot atrage un număr cât mai mare de votanți din țară. Din punctul meu de vedere, l-aș propune pe Cristian Diaconescu.

Dacă vă întrebați de ce ar trebui ca un pietrean să dea votul unui candidat PMP, aflați de la vicepreşedintele PMP Piatra Neamţ, Marius Ghineţ:

Din punctul meu de vedere, la momentul actual Partidul Mișcarea Populară este cea mai bună alternativă la orice este politic în piață, și vă dau și un exemplu: PMP este un partid tânăr. Media de vârstă al membrilor PMP este undeva între 38 – 40, 41 de ani.
Cel mai elocvent exemplu este domnul președinte Tomac, are doar 37 de ani.
Din punctul meu de vedere, acum este momentul ca tinerii care vor să se implice în politică să vină alături de noi.

Vicepreşedintele PMP Piatra-Neamţ, Florin Duma, ne spune ce crede că ar trebui făcut ca municipiul Piatra-Neamț să ajungă un oraș de nivel european:

Piatra-Neamț… suntem un oraș închis. Deci noi nu avem legături, să avem un drum expres cu o autostradă. Deci noi nu putem să aducem investitori străini în Piatra- Neamț pentru că nu avem infrastructură. Și din punctul de vedere al Primăriei, ar trebui atrași învestitorii. Dar investitorii pe ce vin? Pe șosele. Dar noi nu avem aeroport, nu avem șosele, nu avem nimic. Vin investorii să facă fabrică. Cum se leagă de restul țării și de restul Europei? Nu comparăm noi – eu fiind ardelean – Sibiul, care are tot ce trebuie, cu Moldova. Noi suntem săraci în momentul de față.


Teoretic, secretarul executiv al unui partid coordonează elaborarea programelor politice. Secretarul executiv PMP Piatra Neamţ, George Apetrei ne explică ce programe politice are PMP pentru europarlamentare:

Vă pot reda două dintre proiectele de țară, ca să spun așa, pe care le aduce Partidul Mișcarea Populară. Aderarea României la Spațiul Schengen și Unirea României cu Republica Moldova. Sunt două proiecte de suflet ale partidului nostru și eu cred cu convingere că ar trebui realizate cât mai repede

Preşedintele OF PMP Neamţ, Valentina Cîrligeanu, a dezvăluit ce ar trebui să facă o femeie ca să ajungă europarlamentar:

O femeie care vrea să ajungă europarlamentar, la nivel național – consider că ar trebuie să promoveze cât mai multe proiecte care vizează viața de zi cu zi și activitatea femeilor. Proiecte cu caracter social, proiecte privind abandonul copiilor din școli și să susțină în general activitatea acestora.

Preşedintele OS PMP Neamţ, Gabriel Ghinea, arată cum văd persoanele în vârstă Uniunea Europeană:

Pensionarii până în 70 de ani sunt pro europeni, majoritatea.

Cei peste 70 de ani care au fost obișnuiți să trăiască într-un anumit fel – mai mult să li se dea… să primească un ordin – sunt sceptici, dar sunt mai puțini decât cei care sunt pro europeni.

Alegerile europarlamentare sunt cele la care oamenii participă cel mai puțin. Preşedintele OT PMP Piatra Neamţ, Lucian Crăcană explică ce crede că ar trebui făcut pentru ca tinerii să vină la vot:

Trebuie înțeles că anul acesta votul este ceea ce contează și schimbarea trebuie să înceapă cu anul 2019. Pe tineri îi vom chema în primul rând la noi în partid, pentru că intrarea în politică schimbă într-adevăr viziunea veche și îi așteptăm cu drag să vină să ni se alăture nouă.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate