Asociația „Născută înger” redă copilăria celor doi micuți abuzați de tată

0

„ Un caz care mi-a atârnat multe lacrimi de suflet, un caz în care au fost nopți de nesomn, având mereu ochii triști ai unei fetițe și strigătul mut de ajutor în fața mea. Suferința este greu de suportat, mai ales când te trezești singură, față în față cu ea!

Trecând prin prea-plinul ei, am cunoscut-o sub toate formele, datorită ei am cunoscut întunericul, dar tot ei se datorează și lumina pe care am regăsit-o. Suferința ori te face un mai mai bun, ori unul mai puțin bun. Neacceptarea, victimizarea te fac să suferi și mai mult decât o faci. Iar atunci când ești singură în toată această stare cazi într-un abis din care cu mare greu găsești vreo ieșire.

Atunci când ajuți o persoană la nevoie, nu doar că îi iei o povară de pe suflet, dar îi redai încrederea, forța de a-și reveni. Ea va percepe ajutorul tău ca pe o binecuvântare și o regăsire a puterii de-a se ridica. Ajutând, devii un exemplu pentru cei din jurul tău, iar puterea exemplului este fantastică: ea unește, dăruiește și Dumnezeu își manifestă iubirea infinită prin noi, oamenii, care nu trecem nepăsători pe lângă strigătul unui om aflat în nevoi.

Oferind ajutorul tău celor aflați în dificultate primești o stare de bine, o senzație că zbori, o împlinire și o bucurie pe care nu le poți descrie. Iar când vezi că oamenii se adună și se creează o punte între cei aflați în nevoi și cei care îi susțin, parcă vezi cum Dumnezeu formează o echipă de lucru între iubirea de om și El. Așa am cunoscut-o pe Loredana, mama celor doi copii care au rămas fără copilărie din cauza unui tată violent, îmbuibat în alcool. Nu știu dacă îl pot numi pe acesta ,,tată” după abuzul efectuat asupra celor doi minori.

Micuța M. este și acum sub efectul traumelor suferite, încă este greu să pătrunzi în suflețelul său, dar eu cred că vom reuși. Împreună cu voluntarii Asociației „Născută Înger” și cu Adrian Răducanu, terapeutul ce folosește muzica în vindecarea acestor micuți, vom reuși să le redăm copilăria, să fim alături de ei pănă vor ajunge studenți.

Când am preluat acest caz eram într-o clinică, timorată de așteptarea unui rezultat însă pentru o clipă am uitat unde eram și am simțit cum mi se strânge tot sufletul ascultând povestea mamei. Apoi au fost zile în care mă tot gândeam : „cum să fac, ce să fac?” De caz a aflat apoi domnul inginer Mihai Tărâță, președintele Asociației ,,Culiță Tărâță” care din prima clipă mi-a fost alături pentru încă o misiune îndeplinită. Pe lângă tot zbuciumul în care se afla Loredana cu copiii săi, datoriile acumulate la chirie, întreținere, energie electrică, gaz au adus-o în pragul evacuării.

Și-a luat două job-uri, dar epuizarea a învins-o. Am preluat-o într-o stare în care simțea că pierde totul: copiii, casa, locul de muncă. Însă Dumnezeu avea un alt plan, să fim lângă ea, să o ajutăm să iasă din acest labirint. Datoriile care însumat au depașit 20000 lei au început să fie acoperite. Datorită Asociației „Culiță Tărâță” , în special domnului inginer Mihai Tărâță am reușit să achităm toată datoria către EON chiar dacă deja i se înaintase acțiune în instanță. Am reușit și rebranșarea, apoi în contul datoriei de aproape 19500 lei către Locativ Serv SA Piatra Neamț ( fiind beneficiarii unei locuințe ANL) s-au virat 7500 de lei.

Aici a contribuit cu 2000 lei și un voluntar al Asociației „Născută Înger”, Dussene Tony împreună cu doi prieteni de-ai domniei sale. Săptămâna ce urmează i se poate prelungi contractul cu locuința, se obține și o eșalonare a datoriilor restante. Vom încerca să o sprijinim în continuare pentru a nu mai ajunge în pragul evacuării, astel încât să își poată relua cursul vieții alături de cei doi copii care încă trec printr-o suferință ce le afectează copilăria. Însă uniți vom reuși, vom reuși să facem ca acești frați să fie puternici, să ajungă oameni de nădejde, să poată cândva să fie și ei de ajutor altor semeni.

Vrem să îi ușurăm lupta pentru a-și crește copiii, să îi sprijinm cu hăinuțe, încălțăminte, alimente. Chiar săptămâna aceasta micuța M. a mers la cumpăraturi fiindu-i dăruite toate cele necesare: îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă de către un alt om bun, Raluca Ciucanu, administratorul ,,Maria’s Lady Bugs”. O zi plină de emoții, o zi în care micuța M. a simțit din plin că ea contează pentru noi, că o iubim și o susținem. Mulțumesc tuturor oamenilor care au venit alături de noi în această misiune, mulțumesc infinit domnului inginer Tărâță Mihai care este alături de cazurile dificile ale asociației noastre (chiar și micutei Andreea i-a trimis 4500 de euro pentru transplatul de celule stem). Mulțumesc lui Dumnezeu pentru că este alături mereu de noi în aceste misiuni care uneori par a fi imposibile. Mulțumesc Ziar Piatra Neamț pentru susținerea permanentă a activităților noastre. Cum să nu fii fericit când ai asemenea oameni în jur, cum să nu zbori când ai reușit să faci un copil să zâmbească și să te îmbrățișeze? Multumesc și voluntarilor îngerilor, oameni cu mare dăruire de Dumnezeu și pentru cei aflați în nevoi. Cu toții putem dărui, cu toții putem da mâna cu Dumnezeu în astfel de situații în care de multe ori se ajunge la tragedii inimaginabile. Toți putem contribui cu un strop din ceea ce avem. Vă mulțumesc tuturor”.

Semnat : Carmen Suciu

O puteți contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849.

Puteți sprijini această familie, donând în contul de mai jos:

Asociația Născută Înger CUI: 36063530 RO58BTRLRONCRT0345309301

BANCA Transilvania Piatra Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate