Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 16 iulie 2019
 • :
 • :

BLA BLA – Liberalii au făcut un proiect de lege populist, ca să facă puțin circ pe tema alocațiilor copiilor

După cum știu toți pietrenii, orice amendament sau proiect populist, ciudat sau de aiurea propus de opoziție în consiliul local Piatra-Neamț nu trece de votul consilierilor PNL dacă inițiatorul nu menționează sursa de finanțare a ideii lui și nu trece nu pentru că liberalii care conduc orașul sunt răi și nu votează, ci pentru că liberalii care conduc Piatra-Neamțul, în fața unor proiecte populiste, sunt sănătoși la cap și nu votează să se aloce bani sau să se facă o investiție fără să aibă în spate o sursă de finanțare reală.

Exact la fel s-a întâmplat și cu legea de mărire a alocațiilor care nu a fost votată de doi senatori nemțeni de la PSD numai că, de data asta, cu populismul au fost liberalii. Legea nu avea sursa de finanțare fiabilă, era discriminatorie, etc. Adică era fix cum e atunci când propune Misailă la Piatra-Neamț să fie transportul gratuit pentru copii și pensionari, sau, cum propunea Marghidan, să se reducă cu 60% prețurile la parcări.
Ca să nu mai vorbim de slaba inspirație a liberalilor de a ieși cu o propunere legislativă de stânga…

Deci nu e vorba de un vot rău intenționat din partea senatorilor PSD, ci doar de un proiect populist al PNL, genul de proiect specific partidelor aflate în opoziție.

Iată și explicațiile doamnei senator Emilia Arcan, una dintre cei care a votat contra acestui proiect.

 • În primul rând propunerea legislativă a colegilor de la PNL a fost redactată fără a indica sursa de finanțare și nu cuprinde toate categoriile de minori care pot fi incluse. Astfel, nu se prevede și majorarea cuantumului alocației de stat pentru copiii cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, ceea ce generează o discriminare pentru aceștia. Așadar, inițiativa celor doi membri PNL este doar un text populist, pe care doresc să îl promoveze în campaniile electorale care urmează în acest an, fără niciun fel de fundamentare și analiză a realității.
 • Toate propunerile pe care noi le promovăm în Senat și le adoptăm sunt în corelație cu programul de guvernare.
 • Ultima creștere a alocațiilor pentru 3,5 milioane de copii de la 42 de lei la 84 de lei a fost adoptată de Parlament în legislatura trecută prin votul membrilor PSD.2 comentarii la “BLA BLA – Liberalii au făcut un proiect de lege populist, ca să facă puțin circ pe tema alocațiilor copiilor

 1. Florin

  Felicitari Doamna Senator Arcan. Foarte bine ati facut.
  Problema e ca singura iesire din aceasta situatie este sa faceti un proiect bun unde sa treceti valoarea marita a alocatiei si sursele de venit si sa fie votat. Dar adta repede, ca altfel ramane o alta impresie si alegerile-s acusica.
  Sau mai e o iesire.
  Sa veniti si sa spuneti ca nu sunt bani…. Ca privatii nu contribuie atat cat e nevoie. Ca acele mari corporatii fura banii, ca externeaza profitul…
  Apropo, alocatia este 84 lei.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *