Mafia din sănătatea nemțeană, mai puternică decât orice instituție din Neamț

9

Are cineva curajul la Neamț să se pună cu mafia din sănătate și să cerceteze penal aceste fapte ?

Cum s-a ajuns ca spitalul să fie controlat pe bune în privința infecțiilor intraspitalicești?

2016 – Microbii, la ei acasă, în aripa nerenovată a policlinicii
2016 – Spitalul Vechi, în câteva imagini. Comentariile sunt inutile…
2016 – Desecretizarea modului în care se face sterilizarea la spitalul din Piatra-Neamț
2016 – Bucătăria de la Spital – Cel mai groaznic și bine păzit secret din Piatra-Neamț
2016 – Se renovează în sfârșit toaletele din Policlinică
2016 – Au mers la spitalul din Piatra-Neamț să se opereze și au plecat infestați cu Clostridium
2017 – Tratarea pacienților nenorociți din vina spitalelor se face tot din bani publici
2017 – DSP se pregătește de conferință de presă
2018 – Pediatria se pregătește să fie un focar de infecții intraspitalicești
2018 – Spitalele din Neamț funcționează în afara legii și foarte bine fac
2018 – Autoritățile au recunoscut în sfârșit. Sute de nemțeni se internează cu o boală și se externează cu două

Iar acum s-a ajuns să se închidă secții și să se spună adevărul despre dezastrul microbilor intraspitalicești.

Mai sus am exemplificat doar câteva articole din ultimii ani, tema fiind dezbătută intensiv de ziarpiatraneamt.ro dintotdeauna, indiferent de cine a condus spitalul.

La un moment dat, un jurnalist din Neamț care era preocupat de această problemă, nu doar ca să se dea erou după război, a pus mâna și a scris o sesizare de genul: Subsemnatul ……vă aduc la cunoștință următoarele:

În calitatea mea de redactor al publicației …. ISSN ……. am intrat în contact cu informații ce duc la suspiciuni întemeiate de încălcare gravă a legislației, în forma continuată și în grup organizat, încălcări ale legislației ce pun în pericol viața și sanătatea multor persoane.

Din informațiile obținute de la terțe surse jurnalistice reiese că, la nivelul județului Neamț, Direcția de Sănătate Publică prin angajații săi falsifică premeditat recoltarea analizelor legate de prezența infecțiilor intraspitalicești din spitalele din Neamț.

Informațiile noastre au la bază realitatea conform căreia mulți pacienți sunt infectați cu microbi intraspitalicești la nivelul Spitalului Județean de Urgență Neamț.

Am aflat pe surse jurnalistice că atunci când DSP face controale și ia probe din spital pentru a depista prezența acestor microbi intraspitalicești, controlul este anunțat și sunt stabilite în prealabil și zonele de unde să se preleveze probele pentru analize, zone care sunt atent pregătite și dezinfectate ca analizele să iasă bine.

Suspicionăm că această falsificare a recoltării probelor este făcută pentru a ascunde gradul adevărat al contaminării, grad care ar duce conform normativelor în vigoare la sistarea activității medicale în mai multe secții ale spitalului.

Faptul că spitalul din Piatra-Neamț are probleme în ceea ce privește infecțiile nosocomiale se poate constata din numarul de cazuri tratate în urma contractării microbilor intraspitalicești.

Numărul de cazuri de oameni care au luat microbi sau bacterii cât au stat internați în spital contrazice clar rezultatele analizelor obținute în urma recoltării de probe de către DSP. Conform controalelor DSP secțiile pot funcționa. Conform realității, oamenii se îmbolnăvesc de infecții intraspitalicesti iar microbii intraspitalicești nu pot apărea peste noapte, ci ei se adaptează de la o generație la alta pentru a deveni imuni la antibiotice și dezinfectanți.

Suspicionăm că falsificarea recoltării acestor probe se face de cel puțin cinci ani de zile încontinuu.

Vă rugăm cercetați aceste suspiciuni care se referă la fapte extrem de grave cu impact direct asupra vieții și sănătații multor persoane.

Cam așa face un jurnalist care vede că viața oamenilor este pusă în pericol și mafia este prea mare ca să poată fi învinsă doar prin articole de presă. Alții preferă să nu se bage sau eventual să bată vreodată un apropo ca să aibă motiv să se laude că s-a implicat în cazul în care lucrurile ies la iveală.

Ce cuprinde mafia din sănătate? Tot. De la securiști la procurori, judecători și polițiști, de la funcționari și până la jurnaliști. Mafia din sănătatea nemțeană este mai puternică decât orice grupare de interlopi sau infractori a funcționat vreodată în acest județ.

Acum că s-a ajuns totuși la adevăr și e clar pentru toată lumea că focarele de infecții de la spital sunt de natură să pună în pericol viața și sănătatea oamenilor și au fost ascunse, poliția și procuratura ar trebui să se autosesizeze și să vadă cine sunt făptuitorii, complicii și tăinuitorii acestei infracțiuni cu un număr impresionant de victime.

Are curajul cineva curajul la Neamț să se pună cu mafia din sănătate și să cerceteze penal aceste fapte ?

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
9 Comentarii
 1. Daniel spune

  Dă,există oameni curajoși care se bat cu această mafie. Problema este Justiția. Dacă nu avem justiție degeaba te zbătîndu. Trebuie să o cauți pe meleaguri europene.

 2. valentina spune

  Foarte trist ce se intampla la Chirurgie Piatra Neamt.

  Medici nu vin in visita la Patient si sunt verbal agresivi.

  Asistentele stau pe WhatsApp.

  Infermiere – femei nevinovate – poarta Microbi/Bacterii de la un Patient la altul.

  Am ramas socata si sa nu aud de acest Spital.

 3. Ina spune

  La noi ,ca peste tot .Am fost la caseria spitaluli si trebuia sa ajung la setvici la ora 8 ,tipa (era 8 fara cateva minute)de la caserie ,ca o deranjez ,ca pana la 8 mai sint cateva min.si nu are timp sa-si bea cafeaua.Atata nesimtire .Bani multi ,timp berechet,Nu creri decat sa fie amabila. Mai avem de invatat.

 4. nicu spune

  ”Ce cuprinde mafia din sănătate? Tot. De la securiști la procurori, judecători și polițiști, de la funcționari și până la jurnaliști. Mafia din sănătatea nemțeană este mai puternică decât orice grupare de interlopi sau infractori a funcționat vreodată în acest județ.”

  Din punctul meu de vedere cred ca in acest paragraf sa spus tot ce era de spus. Un oras, un judet, o regiune pentru care nimeni nu face nimic.
  Traiasca clasa politica, ura …ca tot is bugetari si neamuri intre ei.
  O zi buna, macar sa speram.

 5. Nanu spune

  Mafia sanatatii si a cadrelor medicale din Piatra Neamt este de zeci de ani la Piatra Neamt si s-a inradacinat atat de tare incat numai daca este ras tot ce face parte din sistemul de sanatate de la P N dar ras pana la un metru adancime ,deabia atunci se va putea face ceva , o singura celula daca ramane ,face metastaze . Cu niste ani in urma ,20-30 de ani , o colega de a dr Koseghi dintr-un spital din alta localitate din tara m-a intrebat ,, ce se intampla cu spitalul diin P N de nu poate sa se aseze nici un doctor bun la spitalul respectiv , este asa mare mafia de fug toti ”? Asa ca vedeti unde s-a ajuns ,scria cineva mai sus ,se practica cumetriile ,incuscririle ,etc !

 6. Gigi spune

  Explicatia este foarte simpla…fiecare ruman are rude printre bugetari, inclusiv sanitara…dai in unul tipa zece…asta este traditia romaneasca…sa cunosti, sa fii cunoscut , sa te incuscresti, sa botezi, sa cununi pe cei care te vor sustine mai tarziu…asa a fost intodeauna la rumani…si nu se va schimba nimic…rumanului ii place tiganeala…indemn toti romanii capabili in special tinerii sa emigreze pentru a-si face o viata demna…romania e terminata pentru cel putin 50 ani…asta e realitatea…sa vedeti facturile ce le vor plati generatiile viitoare pentru furtul colectiv din romania de fupa 1989…pacat de tinerii care au murit la Revolutie…

  1. Nanu spune

   De acord cu tine Gigi si daca toti asculta sfatul tau ,cine va stinge lumina ? Cel mai usor si la indemana tuturor este sa-ti pui palma in cur si sa fugi ,cei care nu vor sa fuga ,raman sa caute prin toate mijloacele cat de greu ar fi sa indrepte lucrurile iar tu peste un numar de ani sa te poti intoarce ! Gigisor cred ca stii ca din cei pe care tu ii sfatuiesti sa plece ,in special tinerii cu drept de vot s-au prezentat la vot numai in proportie de 8% ? A fost mai preferat clubul si discoteca decat prezenta la vot iar pe urma numai lamentari si cerinte ! Veniti la vot ca sa schimbam ce este acum ,schimbam si dam cu ei de pamant ,pana se vor gasi si alesi cu cap , ca nu o fi disparut samanta oamenilor cu cap din Romania !

 7. VIO spune

  demolat spitalul medicii spagari in arest iar bolnavii transferati la vecinii nostri sv,bc,is nu ar fi nici o perdere.si asa decat sa te omoare doctorii si microbii mai intarzii un pic cu transportul dar te faci bine.

 8. Iulia spune

  Buna ziua!Aveti perfecta dreptate.Ne-am internat cu o boala. .si am mai luat una in spital(rotavirusul)…Igiena se face cu aceiasi laveta dintr-un salon in altul….se arunca apa cu care se spala in saloane in cazile in care bebelusi ar trebui sa faca baie….E inunam ce se intampla…iar toata lumea tace…atat timp cat iese banul…ce le pasa. ..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate