Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 21 martie 2019
 • :
 • :

Spitalele din Neamț funcționează în afara legii și foarte bine fac

Am văzut recent discuții despre o secție a spitalului din Piatra-Neamț care ar funcționa ilegal. Nu avem niciun dubiu că așa este, dar este așa pentru că actualele conduceri ale spitalului și ale județului vor să facă ceva bun pentru sistemul de sănătate și la ce dezastru au lăsat cei care au condus înainte acum e nevoie să se facă medicină printre șantiere. Se funcționează așa pentru că cei care conduc județul și spitalul nu vor să închidă o secție de pediatrie și să trimită copiii la Bacău sau Iași ca să nenorocească părinții cu transportul. Se fac eforturi supraomenești să se funcționeze în orice fel de condiții pentru ca nemțenii să beneficieze de servicii de sănătate, ceea ce e de preferat decât să fie trimiși în alte județe.

Dacă ar fi să ne luăm după unii critici, ar trebui să se închidă pediatria, iar în ceea ce-i privește pe copiii bolnavi să nu intereseze pe nimeni ce se întâmplă. Da. Pediatria funcționează la fel de ilegal cum a funcționat și maternitatea cât a fost în renovare. La fel de ilegal cum a funcționat zeci de ani laboratorul de analize. Și la fel de ilegal cum funcționează mai toate spitalele din România unde colcăie microbi intraspitalicești, iar cei de la DSP vin și iau probe simulate anunțând dinainte de unde vor lua probele ca să știe lumea și să dea cu o tonă de dezinfectant să iasă bune analizele.

Da. Așa este. S-au apucat acum cei care conduc județul și spitalul să facă ce nu s-a făcut 30 de ani când doar s-a furat de la acest spital și da, se face medicină ca pe front. După mintea unora ar fi trebuit să stea pediatria cu gândaci, maternitatea cu păianjeni, laboratorul cu balauri sau să se închidă pe rând și să lăsam oamenii fără îngrijiri medicale căci nu oricine își permite sa își ducă copilul, mama sau pe altcineva la un spital din alt județ chiar dacă și acolo spitalizarea e gratuită.

Din spitalul din Piatra-Neamț s-a furat 30 de ani și totul a funcționat ilegal la fel cum s-a întâmplat în toată România. Acum se reabilitează pediatria, urmează zona de UPU, infecțioase, apoi secțiile pe rând, se construiește un nou corp de clădire, se extinde zona de urgențe și pentru toate acestea sunt banii alocați deja. Desigur că spitalul va funcționa în afara multor norme cu atâtea șantiere și investiții, dar ele trebuie făcute. Oricum totul funcționa ilegal de zeci de ani. Cel puțin acum știm cu toții de ce se încalcă norme și vedem cu toții că se fac lucruri pentru interesul nostru al tuturor.

Poate dacă cei care au condus județul și spitalul 30 de ani furau doar jumătate din ce s-a furat de la spital, poate acum nu era totul un șantier. Diferența este că atunci când se fura mult era de unde să se dea papa și gurilor care trebuie să nu critice. 30 de ani s-au furat milioane de euro din sistemul de sănătate nemțean iar acum se investesc milioane de euro. Sunt varză toate spitalele din Neamț. Toate spitalele din Neamț au nevoie de investiții masive și acestea chiar se fac. Doar cine este foarte rău intenționat sau plătit să facă atmosferă negativă poate critica acum sistemul deficitar, ilegal și anormal în care funcționează spitalul din Piatra-Neamț. Cu toate sacrificiile care se fac acum, direcția în care se merge este în sfârșit una bună care va duce la ridicarea calității actului medical și mai ales a standardelor la care sunt tratați nemțenii. Și asta o spune publicația care a fost și este cea mai critică la adresa spitalelor și a șpăgarilor ce mișună prin ele.

Lăsați oamenii să muncească, să investească, să construiască la fel cum i-ați lăsat și pe aia de dinainte să fure și să jefuiască. A… cei de acum nu vă plătesc tăcerea? Nasol. Mergeți la muncă.

I.R.
2 comentarii la “Spitalele din Neamț funcționează în afara legii și foarte bine fac

 1. legio

  Stire de ultima ora ; pacienta internata cu hepatita D la spitalul de urgenta Neamt ,trimisa sa faca analize la clinica particulara SANTE la pretul de peste 130 de lei platita din buzunarul pacientului ! VREAU SA STIU CE PARERE AVETI DLOR GUVERNANTI DE ACEASTA SITUATIE !

  Raspunde
 2. Onelian dalmatio

  Așa îi la noi fură toți cei aflați în functii , fură tot crezând că lor li se cuvine totul; cei depistați la pârnaie cu ei…., fără nici o ezitare.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *