Autoritățile au recunoscut în sfârșit. Sute de nemțeni se internează cu o boală și se externează cu două

2

După ani de zile în care cei de la Direcția de Sănătate Publică Neamț au fugit de conferințe de presă ca ………… de tămâie acum au avut ”plăcerea” să ne răspundă de nevoie la întrebări.

Direcția de Sănătate Publică a recunoscut că, oficial, anul trecut au fost peste 100 de oameni care au intrat cu o boală în spitalele din Neamț și au ieșit cu două contractând cel puțin un microb intraspitalicesc.

Realitatea este însă mult mai gravă și a fost explicată în cel mai onest și corect mod de persoana care se ocupă cu aceste probleme la spitalul din Piatra-Neamț. Doar o parte dintre aceste boli contractate în spital se raportează oficial la DSP.

Neoficial, statistica reală ar fi de sute de persoane care au ghinionul să vină cu o boala la spital și să plece cu două.

Nu este ceva de speriat totuși. Aceeași medie de infecții intraspitalicești la suta de pacienți este și la spitalele performante din Europa. Singura diferență este că acolo Direcțiile de Sănătate Publică nu mușamalizează problemele, ci chiar își fac treaba ca lumea. Nu declară ca fiind fără risc secțiile din spitalele unde sunt descoperiti microbi, tocmai ca problemele sa fie cunoscute și rezolvate, nu ca la noi unde dacă te iei dupa DSP totul este în parametri, dar neoficial toată lumea știe care sunt secțiile unde te infectezi.

Spitalul este un mediu unde merg bolnavi,deci un mediu cu risc. Dacă nu iei un microb intraspitalicesc poți lua unul de la un alt bolnav. Important este ca, dincolo de revolta contra sistemului de sănătate, să înțeleagă toată lumea că atunci când mergi la spital trebuie să aplici dublu toate regulile de igienă posibile, iar dacă vezi că este mizerie în salon sau la băi, faci două poze și le pui pe internet. Sunt oameni plătiți ca să fie curat în spital și au la dispoziție tot ce au nevoie pentru asta.

Un medic specialist în arși ne-a spus că este mai puțin riscant să ții un ars în fața spitalului pe targă decât să îl bagi în spitalul din Piatra-Neamț. Autoritățile au recunoscut acest aspect, confirmând că este adevărat ce a spus specialistul consultat de noi.

A fost nevoie să scriem ani de zile de faptul că unii oameni merg cu o boala la spital și pleacă cu două ca autoritățile să recunoască oficial această problemă. Sperăm să se treacă acum la al doilea pas și să se recunoască și dimensiunea reală a problemei pentru că o problema care nu apare în acte nu primește fonduri pentru rezolvare.

Mulțumim doamnei prefect Daniela Soroceanu care la insistențele presei a forțat organizarea unor conferințe de presă de către instituții care stăteau ascunse de astfel de confruntări de ani de zile.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. xx spune

    Mergeti la UPU ,ridicati ochii si va va uitati pa pereti,toti sint zoiti,daca te uiti si la tavan ai sa vezi acum in februarie lampile intesate cu muste si fluturi morti de anul trecut acum in februarie.In rest in sectiile unde probabil sint sefi gospodari arata bine,in alte sectii lasa impresia ca nu sa varuit de la constructia spitalului.Pardoselele sint spalate chiar si noaptea sau in special noaptea cu perii.maturi cgiar si de asiatente dar cu ce au,cine stia daca acele asazis insecticide au in cele ce ar trebui,numai apa nu ajunge

  2. GABRIEL spune

    Sperăm , Nădăjduim, Așteptăm, Ne Rugăm Sa se Schimbe ceva, PE Bune am ajuns că pe timpul Zeilor , mai lipsește sa facem și Ofrande Ptr înduplecarea unora dintre semenii noștri , care pe moment , timp de 4 ,5 ani au această impresie că ar fi niște Zei ,zeitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate