Cum poti evita toxiinfectia alimentara cu E. Coli

0

Comisia Europeana a informat opinia publica cu privire la cazul toxiinfectiei alimentare cu Escherichia Coli enterohemoragica pe teritoriul Germaniei, precum si evaluarea de risc realizata de catre ECDC (European Center for Disease Prevention and Control).


Luand in considerare severitatea consecintelor pe care le are consumul alimentelor contaminate cu aceasta bacterie, va transmitem urmatoarele recomandari in ceea ce priveste bunele practici de igiena in bucatarie, precum si cele privind igiena personala:

–          spalarea temeinica a mainilor cu apa si sapun dupa folosirea toaletei, dupa atingerea animalelor sau dejectiei animalelor, inainte si dupa prepararea mancarii (in special dupa atingerea de carne cruda, oua in coaja etc)

–          spalarea sub jet de apa a fructelor si legumelor

–          tratamentul termic corespunzator al carnii si carnii tocate inainte de consum (cel putin 700 C timp de 2 minute in interiorul carnii)

–          depozitarea separata a carnii proaspete de alte alimente, precum si utilizarea de tocatoare diferite de cele folosite pentru prepararea altor alimente


–          fierberea laptelui proaspat (crud) inainte de consum

–          evitarea manipularii in conditii de igiena precara a alimentelor

–          persoanele care prezinta simptomatologie caracteristica bolilor cu transmitere infectioasa sa evite prepararea si servirea hranei

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate