Ziua Porţilor Deschise la ISU Neamt

0

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a primit vineri vizita unor copii, preşcolari şi şcolari, care au dorit să viziteze Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ.

Celor aproape 150 de copii, din cadrul Grădiniţei nr. 2 (cea cu program prelungit şi cea cu program normal) aparţinând Şcolii Generale nr. 3 Piatra Neamţ, precum şi elevi din clasele I –IV ale Şcolii Generale nr. 8 Piatra Neamţ, le-a fost prezentată tehnica aflată în dotarea pompierilor militari, pentru fiecare categorie de tehnică organizându-se şi exerciţii demonstrative. La activitate au fost prezenţi şi specialişti din Compartimentul Pregătirea Populaţiei, care le-au reamintit copiilor câteva dintre regulile ce trebuie respectate pentru a preveni producerea incendiilor, dar şi modul în care trebuie să se comporte atunci când se confuntă cu diverse situaţii de urgenţă.


 

Pe data de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului, inspectoratul nostru va organiza Ziua Porţilor Deschise, în toate detaşamentele de pompieri. Astfel, între orele 10.00 – 14.00, copiii pot vizita aceste subunităţi, însoţiţi de părinţi sau cadre didactice. Cu această ocazie, copiii vor putea vedea autospecialele din dotare şi exerciţiile demonstrative specifice diverselor tipuri de situaţii de urgenţă în care intervin. De asemenea, cadrele Compartimentului Pregătirea Populaţiei vor prezenta tinerilor vizitatori diverse materiale video specifice informării preventive, adaptate pe categorii de vârstă

 

„Activităţile de informare preventivă care vizează copiii reprezintă o prioritate pentru inspectoratul nostru, pornind de la nevoia formării la aceştia a unor deprinderi elementare pentru adoptarea unui comportament corespunzător atunci când se confruntă cu pericole, dar mai ales pentru însuşirea regulilor ce trebuie respectate pentru prevenirea producerii unor situaţii de urgenţă. Ca şi în cazul concursurilor pentru elevi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ ne sprijină activ în toate activităţile de specialitate, a căror public ţintă îl reprezintă copiii”


Colonel Ioan Niţică – inspector şef

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate