RECENZII URBANE – Cum se pot inscrie tinerii in filialele locale ale principalelor partide politice?

4

Am făcut un experiment ca tânăr cetăţean al acestui oraş si am decis să încerc sa mă înscriu intr-un partid politic. Am plecat pe la ora 12 la pas cu o listă bine stabilită ce continea  partidele politice locale cu notorietate şi anume: PSD , PC, PNL, PDL, PPDD.
Primii vizitaţi au fost cei de la PSD, unde am dat peste o distinsă doamnă toată preocupată pe care am intrebat-o ce condiţii trebuie să îndeplinesc pentru a adera în cadrul acestui partid, ce deschideri pentru viitorul meu imi poate oferi dar nu în ultimul rând o platforma program a partidului. Cred ca am pierdut-o cu acea platforma program deoarece mi-a răspuns simplu “Mergeţi la a treia uşă de pe partea stânga.Acolo o sa îi găsiţi pe colegii de la municipiu, aceştia vă vor da mai multe detalii”. Mulţumesc frumos şi mă îndrept spre camera recomandată, unde constat cu stupoare ca de fapt este un coridor ce duce spre altul. Bat la prima uşă si întreb de respective cameră. Mi se spune ca de fapt este a doua cameră de pe palierul anterior şi că ar trebui să ma întorc. Ajung la camera numărul doi şi dau tot peste o doamnă căreia “ îi recit” aceleaşi întrebări, iar răspunsul vine pe măsura aşteptărilor şi anume citez ”Răspunsurile la întrebările dumneavoastră le puteţi găsi pe www.tsd.ro sau www.psd.ro la secţiunea Despre noi”. Puţin mirat de modul in care PSD vrea sa atraga un tanar in randurile sale mulţumesc pentru preţiosul timp acordat şi plec mai departe spre următorul sediu.
Al doilea sediu vizitat a fost cel de la PC. Acolo am fost întâmpinat cu ceva mai multă căldură iar domnii din birou mi-au oferit detalii despre întrebările mele, mi-au explicat pe scurt istoria partidului, obictivele acestuia dar şi activităţile la care participă. A fost o vizită scurtă dar bine organizată, fiecare membru ştia ce are de făcut şi se vedea că aceştia chiar doresc să atragă tineretul de partea lor, aşa că am plecat spre sediul PNL.
Ajuns la sediul celor de la PNL am fost întâmpinat de catre doi membri locali carora le-am explicat pe scurt cam ce vreau. Primul lucru spus a fost acela că partidul nu poate să imi ofere sprijin material. Ideea de bază era că noi ca şi tineri vrem sa ne implicăm in politică pentru a putea schimba ceva nu pentru a cerşi ajutoare, asa că dupa o lungă discuţie fara sens după parerea mea pe această temă, mi-a fost prezentată scurta istorie a partidului, obiectivele pe care le urmăresc, activitătile sociale organizate până în prezent dar şi conferintă locală ce a fost susţinută duminică în cadrul căreia a participat şi Crin Antonescu. Când a venit vorba de platforma program am cosntatat ca nu prea erau pe subiect deoarece mi-au indicat imediat site-ul oficial, şi mi-au sugerat să citesc regulamentul şi sectiunea „Despre noi”, iar dacă am nelămuriri să îi contactez. Aşadar, acestea fiind spuse, am plecat spre următorul sediu şi anume sediul PPDD.
La sediul PPDD totul părea normal, o domnişoară amabilă mi se scuză că tocmai au terminat materialele informative referitoare la partid si obiectivele lui şi imi indică imediat pagina oficială a partidului. Nimic nou sub soare nici în acest caz. Usor dezamăgit mă ridic de pe scaun şi mă indrept spre ultimul loc rămas, şi anume PDL .
Menţionez că sediul PDL se afla vis-a-vis de sediul PPDD aşa că dupa ce am traversat strada am ajuns. Acolo am fost întâmpinat de către un domn care mi-a explicat cum sta treaba cu tineretul ce vrea să susţină partidul. Nici aici nu am avut parte de vreo platforma program tiparita ci doar în format electronic pe site-ul oficial al partidului, dar în schimb am fost invitat să semnez un act de adeziune dacă deja m-am hotărât. Problema este că nu prea am avut mari informaţii de la nicio filială locală, ci mai mult doar ore de istorie şi educaţie civică ce imi aduc aminte de gimnaziu cu acea parte în care toată lumea este fericită, planeta noastră este un loc curat, iar toţi au doar intenţii bune. Pâna la fapte concrete ramane să auzim celebra construcţie frazeologică “O să…../Vom face…” .
Sunt dezamăgit de actuala clasă politică, dar şi mai dezamăgit de creierele spălate ale tinerilor ce reprezintă filialele locale . Nimeni nu mai foloseşte hârtia, ci doar surse online, iar întrebarea mea este : Dacă badea Ion vine şi vrea să se înscrie, iar el nu are conexiune la internet ? O să îi dea internet la pachet prin poştă? Toţi omit un detaliu aproximatix mic şi anume: nu toţi tinerii au internet şi calculator.
Concluzia este ca politica noastră şi partidele importante ce au filiale locale sunt precum acea zicală românească, şi anume “Aceeaşi Mărie, dar cu altă pălărie” sau celebra vorbă a lui W.Shakespeare “Mult zgomot pentru nimic”. Trist dar adevărat, după câteva ore de discuţii am ajuns la o singură certitudine: timp pierdut în căutarea iluziilor.
NOTA REDACTIEI : Ca partidele nu au pregatite materiale de propaganda se poate intelege dar oare cat de greu ar fi ca atunci cand vine un tanar ce vrea sa se inscrie sa i se scoata la o imprimanta cateva foi cu o platforma program sau orice , nu sa fie trimis acasa sa se uite pe internet .
Oare sefii de partide stiu cum sunt tratati potentialii viitori membri cand le viziteaza sediile  ?

J.M.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Privitor spune

  PDL-ul se pregateste de jonctiunea cu PNL lui Ursarescu.

 2. x spune

  Am trecut ieri prin fata sediului central PDL din b-dul Republicii si am fost surprins sa constat ca de pe frontispiciul cladirii erau luate placa cu numele partidului si acel bener mare de unde ne rinjea de citiva ani Stefan,Stolojan si Basescu,ramasese numai placuta ce indica biroul deputatei Mihaela Stoica care de mult nu mai este membra PDL.Ce sa insemne aceasta? Schimbarea culorii si a siglei partidului cum sa mai facut sau reorientarea bossului si a intregii filiale?

  1. x spune

   Pe cladirea de alaturi,incuiata care ar putea avea orice alta intrebuintare zace de la alegeri benerul cu moaca insuportabila a ministrului alifie si Forta Civica.DE ce?? Mai este acest partid?Parlamentar nu este

 3. Ionut Corfu (nationalistu`) spune

  No coment.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate