Cu ”ajutorul” Prefecturii, în curând la Neamț se va interzice dreptul la liberă informare a cetățenilor

1

La ultima ședință de consiliu local din comuna Bârgăuani, o ședința de maximă importanță publică, votându-se bugetul comunei, majoritatea consilierilor locali au votat ca să nu se permită filmarea ședinței de un reprezentant al presei. (click aici pentru articol)

Prefectura Neamț a fost sesizată despre această gravă încălcare a dreptului de informare a nemțenilor, dar nu a luat nicio măsură în sensul impunerii reluării ședinței așa că în mai multe comune unde sunt lucruri de ascuns primarii au cerut secretarilor să se documenteze și să aplice aceeași schemă ca la Bârgăuani ca să poată interzice filmarea ședințelor de consiliu local ca cetățenii să nu mai afle tot ce se decide în consiliul local și mai ales cum se decide.

Prefectura interpretează legea care spune că ședințele de consilii locale sunt publice în sensul strict al prezenței fizice a unor spectatori dar fără dreptul de a înregistra.

Din punctul nostru de vedere acea ședință de consiliu local nu s-a desfășurat în condiții de legalitate și nu vom accepta să rămână lucrurile așa. Ședința trebuie reluată și filmată pentru că oamenii au dreptul să știe ce se face în numele lor, cu banii lor. Mai ales că politic, majoritatea din CL Bârgăuani nu are nicio problemă să treacă nici un proiect, deci singura justificare a faptului că au interzis filmarea este ca așa a vrut mușchiul primarului din umbră.

Atragem atenția că nereluarea ședinței de CL în care s-a votat bugetul comunei Bârgăuani va duce inevitabil la punctul în care atât cei care au votat cât și cei care îi acoperă vor trebui să explice unor instituții de ce au luat aceste decizii.

Cetățenii au voie să știe ce se întâmplă într-un consiliu local. Nu vă bateți joc de acest drept al oamenilor!

Iosub Robert

1 Comentariu
  1. Ion spune

    😥😥😥😥

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate