Cu ace-nfipte în stomac

0

Cei care suferă de diabet zaharat tip I, adică insulino-dependenții, sunt nevoiți să își administreze injecții cu insulină înaintea fiecărei mese. Un lucru deloc plăcut, mai ales în condițiile în care locul injectării trebuie mereu schimbat, întrucât pielea devine tare, indurată, făcând imposibil acest proces.

Dozele trebuiesc mereu ajustate, în funcție de ce sau cât mănănci, iar pentru asta trebuie să fii mereu atent la semnalele propriului corp pentru că nu există o dozare exactă.

O echipă de succes care a căutat vreme îndelungată o soluție, a reușit să creeze capsula care livrează insulină. De mărimea unei afine, capsula în discuție este prevăzută cu un ac format din insulină înghețată și care, odată înghițită (se administrează oral), printr-un mecanism de auto-orientare, se atașează de mucoasa stomacului, eliberând în decurs de o oră cantitatea de insulină necesară organismului.

Pentru moment studiul a fost efectuat pe porci, iar doza maximă de insulină administrată prin această capsulă a fost de 5 miligrame, ceea ce ar corespunde necesarului zilnic al unui pacient insulino-dependent.

Dacă rezultatele vor fi la fel de favorabile și în cazul testelor pe subiecții umani, putem spune „la revedere” injecțiilor cu insulină. Mai mult decât atât, capsula ar putea fi folosită și pentru administrarea altor medicamente care în mod normal se injectează, cum ar fi imunosupresoarele destinate tratării artritei reumatoide sau a sindromul inflamator intestinal.

Sursa: Sciencedaily

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate