Credeați că la spital e rău? Stați să vedeți centrele de carantină din Neamț (FOTO/VIDEO)

3

Imagini de groază au apărut pe rețelele de socializare cu condițiile în care stau unele persoane în carantină într-un centru din Roman.

Un tânăr, Robert A., care a venit în țară pe 18 martie și a stat în autoizolare, a fost forțat ulterior de autorități să intre în centrul de carantină, pe cheltuială proprie, deși primise verbal/telefonic de la DSP dreptul de a părăsi autoizolarea pe 31 martie, după cum susține acesta. Luând de bună conversația telefonică de pe data de 29 martie cu DSP, când a aflat că începând cu data de 30 iese din evidențe, acesta a mers pe data de 31 martie să își schimbe cartea de identitate, unde, se pare, figura în alertă pentru autorități.

Fie e o eroare a DSP, deoarece 18 + 14 dă alt rezultat, fie e o neatenție a tânărului care nu a fost suficient de vigilent să numere singur zilele de autoizolare. Cert este că a fost luat pe sus de poliție și jandarmerie și dus în centrul de carantină. A stat 11 zile la un hotel din Piatra-Neamț, după care a fost transferat la un centru din Roman. Revoltat de condițiile pe care le-a găsit, a făcut imaginile din camera de carantină publice, pe data de 10 aprilie, pe rețelele de socializare.

„ATENȚIE! Aici este focar de infecție! Cineva a stat aici în cameră până să fiu eu adus, nu a fost dezinfectată, nu au fost schimbate lenjeriile și nici gunoiul nu a fost dus! După cum puteți vedea lenjeria și pernele sunt pline de sânge, muci, cafea etc. Miroase îngrozitor de la gunoiul care nu a fost aruncat, dușul este defect… Este inadmisibil așa ceva! Mulțumesc domnului director DSP Neamț pentru decizia lui de a ma transfera de la Piatra în Roman!”

După discuții cu administratorul centrului de carantină, tânărul declară că a fost mutat în altă cameră, cu niște condiții ceva mai bune, însă lipsa de igienă există și acolo, concluzia fiind aceea că după ce o persoană părăsește camera de carantină nu se face curățenie, riscul de infectare fiind major.

Din câte a declarat tânărul aflat în această situație, după terminarea stării de urgență va acționa în judecată autoritățile. Vom reveni asupra subiectului la momentul în care o instanță de judecată se va pronunța definitiv și irevocabil pentru a vă informa care dintre părți a avut dreptate.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. razesul spune

    ….la Roman e mult mai bine….e un fel de axioma….

  2. Cristian spune

    Teoretic operatorul unui asemenea spaţiu ar trebui să aibă contractul pentru deşeuri cu potenţial periculos şi să colecteze corespunzător deşeurile, să aibă un contract de deratizare-dezinfecţie-dezinsecţie și unul pentru spălare şi dezinfecţie lenjerie. De asemenea, persoanele carantinate ar trebui să aibă obiecte de uz personal şi intim, pe lângă săpu, hârtie igienică, precum şi şerveţele de hârtie. Ar trebui să existe o procedură de schimbare a lenjeriei și să nu lipsească materiale şi substanţe de curăţenie în camere: găleţi şi mopuri, mături, detergent, biocide.

    Aşa, e frumos când le înşiri, dar cine a fost pregătit pentru un astfel de aflux de persoane, care să fie ţinute în astfel de condiţii ? Nimeni… E uşor să dai cu parul şi vrei să aplici reguli din timpuri normaleîntr-o periodă în care lucrurile evoluează foarte rapid. trebuie să mai şi fie posibil…

  3. Cristian spune

    Oricum ar da-o şi ar lua-o, că numeri cu sau fără ziua de intrare în ţară, iese că nu avea ce să caute pe 31.03 afară din izolare. Cel mai devreme, incluzând (incorect) şi ziua de intrare în ţară, ar fi fost să iasă pe 01.04. Poate să dea el în judecată pe cine o vrea, indiferent de um ai suci-o, nu iese.

    Cât despre ce a găsit acolo, înradevăr e în neregulă. Din păcate şi la case mai mari, nu s-a înţeles şi nu au fost asumate măsurile de profilaxie a contaminării.

    Personal, cred că la dimensiunea a ceea ce s-a întămplat, autorităţile au fost depăşite şi prin faptul că nu au primit sprijinul factorilor locali şi la rândul lor nu s-au gândit că şi cel care face curat trebuie să fie protejat de o eventuală contaminare. Eu unul, sincer aş fi fost reticent să fac curat în locaţia respectivă, până nu aş fi avut posibilitatea de a mă auto-proteja în mod rezonabil. Adică nu ştiu dacă există normative privind protecţia personalului, în centrelede carantină.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate