”Cornul și laptele”, o problemă doar pentru primarii care…

0

Mai mulți primari, acompaniați de jurnaliști care nu sunt foarte mintoși, reclamă în continuu probleme la programul ”Cornul și laptele”. Ba nu sunt alimentele bune, ba nu sunt banii alocați, ba nu e bună distribuția etc. Reclamă astfel de probleme de ani de zile, în timp ce alți primari au rezolvat problema de ani de zile și vom da un exemplu de primar gospodar care, în loc să se plângă, rezolvă el.

În comuna Tulgheș, la graniță cu județul Neamț, primarul Vancu Marcel a constatat acum 5 ani de zile că programul ”Cornul și laptele” este o greșeală și a decis să facă o bucătărie și o cantină unde cei aproximativ 400 de elevi din comună să primească o masă caldă pe zi. Singura problemă pe care o are acum acest primar cu programul ”Cornul și laptele” este că administratorii de la școală și grădiniță trebuie să aibă mare grijă unde aruncă copiii produsele de la Cornul și laptele și să golească în fiecare seara tomberoanele ca să nu fie o tentație pentru populația de urși din zonă.

Chiar astăzi am vorbit cu domnul primar Vancu Marcel care spune despre ”Cornul și laptele” că la el în comună este ”opțional”, iar cheltuielile primăriei cu masa caldă a copiilor nu depășesc 100.000 pe an și se pare că omul știe ce spune și ce face pentru că la ultimele alegeri a fost ales cu 92% primar.

Asta este realitatea. La noi în Neamț, unii primari știu doar să se plângă, iar unii din presă în loc să le dea exemple de bune practici le suflă în borș în timp ce în alte județe primarii au văzut că programul este o greșeală și au găsit soluții. Este adevărat că se cheltuiesc o mulțime de bani pe această greșeală de program, dar soluția nu este îmbunătățirea lui, ci alocarea fondurilor către primării ca să se ocupe în regim propriu de masa copiilor.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate