Construind județul cu DARCONS

7

darcons-romanO altă firmă de succes din Neamț este Darcons SRL. Această firmă are angajați doar extratereștri, că altfel nu prea ne explicăm cum ar putea cu 100 de angajați să facă 100 de lucrări de construcții.
Această firmă este din comuna Cordun – Neamț și este deținută de un domn puțin mai infatuat pe nume Rotaru Romică. Despre acest afacerist vă putem spune doar că nu face cafele … cel puțin asta e singura declarație pe care a dat-o domnia sa atunci când am încercat să aflăm pe ce se bazează succesul sau în afaceri. Contactat telefonic acum ceva timp înfumuratul Romică Rotaru a refuzat să ne răspundă la întrebări, pe motiv că are treabă declarând doar că ” eu nu fac cafele ca alții… eu muncesc ”. Sincer, nu am înțeles ce a vrut să zică și la cine s-a referit că face cafea cuiva, dar nici nu ne-am chinuit să aflăm.
Revenind la subiect, firma Darcons a intrat într-o ascensiune formidabilă chiar în plină criză. Banii care au propulsat ca o rachetă această firmuliță de la țară au fost desigur bani publici și nu puțini, ci sute de miliarde de lei vechi. Cifra de afaceri a Darcons a crescut din 2013 în 2014 cu 9.000.000 de lei, cum de asemenea a crescut și profitul. Ca exemplu de bune practici economice, firma minune a înregistrat și o scădere a datoriilor cu un milion de lei tot în 2014.
La nivelul județului Neamț, firma Darcons a fost victima unui tir susținut de succese. Prin câștigarea unui număr impresionat de proceduri de achiziție, firma Darcons a fost efectiv ținta unui bombardament cu lucrări de construcții fiind cuprinsă în același timp de o avalanșă de bani publici, adică sute de miliarde de lei vechi.
Câteva dintre ultimele lucrări din Neamț care au năvălit peste această firmă le puteți vedea în lista de mai jos.

1. Subprogramul ”Modernizarea satului românesc”
– Modernizare drum comunal DC 100 Bahna – Țuțcanii din Vale, km 0+0000 – 2+985, județul Neamț
– Modernizare drumuri comunale și vicinale în comuna Bîrgăoani județul Neamț,
– Modernizare drum comunal DC 36 km 0+000+0+895 (din DJ 1551 km 41+200 în sat Bîrgăoani) L = 895m,
– Modernizare drum vicinal în sat Bîrgăoani (din DC 36 km 0+625 în DJ 1551 km 40+350) L=256 m,
– Modernizare drum comunal DC31 km 0+000-2+020 Talpa-Chilia (din DJ 1551 km 35+100 în limita cu comuna Dragomirești) L=2020 m,
– Modernizare drum comunal DC 113A km 0+000-km 1+381 (din DN15D km 23+470 în sat Vlădiceni) L=1,381 m,
– Modernizare drumuri în satele Botești, Barticești și Nisiporești comuna Botești, județul Neamț,
– obiect 1 – drum comunal DC 47 km 1+500-3+285,
– obiect 2 – drum sătesc L = 885 m în sat Barticești,
– obiect 3 – drum sătesc L = 1,880 m în sat Nisiporești,
– Modernizare drumuri comunale în comuna Dulcești, județul Neamț
– Modernizare strada Cobzaru 1,900 m și strada Nucilor 664 m în comuna Gherăești, județul Neamț
– Modernizare străzi, comuna Horia, județul Neamț
– Modernizare străzi în comuna Horia, județul Neamț
– Modernizare DC 83 Icușești – Bălușești, jud Neamț
– Modernizare drumuri în comuna Icușești, județul Neamț
– Modernizare DC 79 din DJ 207C – Averești km 0+000 – 5+000
– Modernizare rețea de drumuri stradale în comuna Ion Creangă, județul Neamț
– Modernizare drumuri comunale Dc 68 și DC 68a L=4,500 km, în comuna Pâncești, județul Neamț
– Modernizare drumuri comunale Dc 25 (L=1,36 km) și DC 195 (L=1,66 km) în comuna Războieni, județul Neamț
– Covor asfaltic pe drum comunal DC 65 km 0+000 – 4+355 și drum vicinal km 0+000 – 0+819, în sat Vulpășești, comuna Sagna și
– Modernizare drumuri în comuna Sagna, județul Neamț
– Modernizare prin asfaltare strada Păcii, strada Lucrafărului și strada Muncii, comuna Săbăoani, județul Neamț
– Modernizare drumuri comunale Dc 91, DC 92 și DC 93 în localitatea Miron Costin, comuna trifești, județul Neamț
– Modernizare drum comunal DC 182 Totoiești – Arămoaia km 0+000-2+300, comuna Tupilați, județul Neamț
– Modernizare drum comunal DC 84 km 0+000-4+500, sat Chilii, comuna Valea Ursului, județul Neamț
– Modernizare drum comunal DC 78 și drum vicinal în sat Muncelu de Jos, comuna Valea Ursului, județul Neamț
– Modernizare drum comunal DC 77 în localitatea Giurgeni, comuna Valea Ursului, județul Neamț
– Modernizare drumuri comunale DC 180 și DC 181 în comuna Văleni, județul Neamț
– Modernizare drumuri sătești în comuna Bahna, sat izvoare, județul Neamț, drum DS 298 continuare cu DS 272 – L tot = 0,962 km
– Grădiniță cu program normal de 4 săli de clasă sat Izvoare, com Bahna, județul Neamț
– Modernizare drumuri comunale și sătești
– Alimentare cu apă în com Boghicea și rețea canalizare și stație de epurare ape uzate în comuna Boghicea, județul Neamț
– Construcție cu destinație Școală cu clasele I-IV, + Grădiniță cu utilități în sat causeni, com Boghicea, județul Neamț
– Modernizare drum comunal DC 51 Simionești-Gherăești km 4+285-6+065, comuna Cordun, județul Neamț
– Construcție Bază sportivă nouă model tiip I în localitatea Cotu Vameș, județul Neamț
– Refacere și modernizare drum comunal DC 75 pe sectorul km 3+500-4+500 și strada Pompierului pe lungimea 600 m
– Pod peste râul Bârlad, sat Lunca, comuna Oniceni, județul Neamț
– Modernizare dispensar uman, sat Valea Ursului, comuna Valea Ursului, județul Neamț
2. Subprogramul ”Regenerarea urbană a municipiilor și orașelor”
– Modernizare arteră Roman Est, DJ 207A – str Plopilor – DN 2, Roman, jud Neamț
3. Subprogramul ”Infrastructură la nivel județean”
– Modernizarea DJ 157A Dulcești – Talpa km 12+000 – 19+960

Nu vă speriați. Lista de mai sus nu reprezintă lucrările făcute în Neamț în ultimi 20 de ani ci doar aproximativ 50% din ce a contractat Darcons în ultimul an.
Îmbucurător este faptul că această firmă lucrează corect și legal că dacă ar fi dat parandarăt la toate aceste lucrări ar fi trebuit să îl care cu motostivuitorul. De asemenea considerăm că autoritățile nemțene ar trebui să profite de expertiza acestei firme și să invite patronul minune la toate întrunirile importante, începând de la ședințele de CJN și până la evenimentele organizate de Camera de Comerț, patronate, etc. pentru ca muritorii de rând să învețe de la cei mai buni și să ia lumina economiei de la un om puțin cam arogant, dar care a reușit anul trecut să aibă o cifră de afaceri de 30 milioane cu 95 de angajați, adică o performanță de dimensiuni planetare.
De asemena este de apreciat faptul că în multe situații firma Darcons vine cu bani de acasă pentru că, din calculele noastre empirice, banii alocați pentru anumite lucrări nu ar ajunge nici măcar pentru materiale și cu siguranță lucrările nu se fac doar pe hârtie și nici la o calitate îndoielnică, ci se fac pe bune și de calitate. Deci, firma merge în pierdere doar ca să ne fie bine nouă nemțenilor. Un gest demn de apreciat. Iar în comunele unde se întâmplă aceste minuni, domnul Rotaru ar trebui propus pentru titlul de cetățean de onoare.
În încheiere nu putem decât să ne înclinăm în fața unui afacerist de un asemenea calibru. Păcat că este așa de arogant și nu putem lua și noi lumina succesului în economie de la el.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
 1. legio spune

  Sa va spun ceva din existenta acestui exemplar, Romicuta a fost ,,mare ” inginer la drumuri nationle districtul Roman ,acesta in toata activitatea lui la AND a dus-o numai prin plocoane si pile . Dupa 1990 a prins osuletul in politica de dupa 1990 si a inceput sa faca ceace a facut fiecare parvenit de dupa acesti ani,s-a inscris in FSN-PDSR- PSD a candidat la diferite functii politice , a ajuns consilier judetean si mi se pare ca si vice prefect , din partea aceluiasi partid politic si cum ii sta bine oricarui aploiat political neocomunistilor a intrat si in randul celorlanti profitori politici ,prin societatile lui de constructii, de drumuri si tin-te doamne bine ,au inceput sa curga lucrarile cu destinatie politica . Dace ve-ti vedea calitatea drumurilor asfaltate de acest individ , v-ati punne mainile in cap dar ce conteaza, cat PSD-ul este in floare ,nuci in …nu ma doare . Sa nu uit ,ca si inainte de 1990 acesta se ocupa de soparlepolitice si gurile rele spun ca nu numai de cele politice ci si de alta natura .

 2. Gheorghe Vasile spune

  Totusi Curtea de conturi taie frunze la ciini in județul ăla.Nici Dna-ul nu are nimic de spus?!Toti dormiți in papuci.S-ar părea ca exista o combinație Rotaru-Munteanu-Arsene-primari PSD ,care „arde”toți banii județului.Stie careva cit e comisionul si cine il …încasează.Serviciul ăla care asculta tot,sau altele similare unde sunt?

  ADMIN: Nu am gasit nici un indiciu că ar exista combinația de care vorbiți. Dacă aveți dovezi vă rog să le trimiteți și la noi.

  1. Sergiu spune

   Poate va aduceti aminte de scandalul de dupa europarlamentare, ar fi un indiciu super-mare. Cand au venit in judet 70 de miliarde cu dedicatie pentru Rotaru si Tarata nu voia sa-i dea, si s-a hotarat apoi sa inlature presedintii de CJ-uri in impartirea banilor si sa se negocieze direct cu Dragnea. O mica rasplata pentru panotajul sufocant cu Rotaru de la europarlamentare…

 3. FLORIN spune

  Alooo,e reteta clasica de furat statul.

  Lucrari de mintuiala cu dedicatie prin licitatii trucate pe bani foarte multi.

  Autoritatile sunt mituite pentru a semna receptia lucrarii.

  Asa au facut toti analfabetii bani in judet/tara.

  Toata lumea stie…..,bineinteles, mai putin Parchetul/Politia.

  Ei se ocupa cu protectia celor care de mai sus……pai e prosti domle?trebuie sa faca si ei un ban….nu?

  De aia nu se intimpla NIMIC.

 4. Mady spune

  Cu tot respectul.. dar in com. Razboieni, nu s-a modernizat nimic. A inceput timid o lucrare, pe o portiune de 400m SC LEMAR, care ar trebui verificata… de curiozitate, are doar 9 luni de cand a fost turnat asfaltul si are gauri de toata jena ( sufla pasarelele ca s-ar fi sifonat niste bani)… Poate ar trebui sa mai faceti o vizita prin Razboieni chiar daca au plecat cei de la Prospectiuni…

  1. mary spune

   Sa vina nevasta lui Lemar ca doar e auditor la Curtea de Conturi sa verifice corectitudinea executarii lucrarii si perioada de garantie.

 5. Sergiu spune

  Pai sunt doua, trei firme de constructii care munces prin judet. Restul… Dumnezeu cu mila! Inca o data se dovedeste ca suntem un judet corupt pana in maduva oaselor. Am vrea sa stim ce lucrari in privat a facut firma respectiva, eventual cu fonduri europene unde iti iei banii de doua ori pe an.
  Asa, reteta succesului cu contracte cu statul si protectie acolo unde trebuie, nu e o noutate pentru nimeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate