Parlamentul a deschis noi oportunități la făcut șmecherii cu SRL-uri

0

Reguli noi pentru firme au fost adoptate de Parlament, în cadrul unui proiect de lege pentru completarea reglementărilor privind înregistrarea la registrul comerţului.parlament-romania
Ce ne-a atras nouă atenția a fost lejeritatea cu care se poate desființa de acum o firmă.
Situaţiile în care o firmă poate fi dizolvată: Dacă nu-şi depune situaţiile financiare anuale (termenul limită pentru acest an este 2 iunie) şi, după caz, situaţiile financiare anuale consolidate, precum și raportările contabile la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanțelor, în termenul prevăzut de lege, dacă perioada de întârziere depăşeşte 60 de zile lucătoare, atunci tribunalul ar putea pronunța dizolvarea firmei respective, la cererea oricărei persoane interesate, precum și a Registrului Comerțului.
Dizolvarea ar putea fi pronunţată şi dacă acționarii/asociații au dispărut, ori nu au domiciliul cunoscut, ori reședința cunoscută, dacă nu mai sunt îndeplinite condițiile referitoare la sediul social, dacă activitatea societății a încetat sau nu a fost reluată după perioada de inactivitate temporara (maximum trei ani).
Ce vedeți mai sus înseamnă că s-a deschis sezonul la făcut șmecherii. Oricine poate închide o firmă nefăcând nimic. Până acum, să închizi o firmă era o adevărată aventură și aveam nevoie de o grămadă de acte, plus datorii plătite la zi. De acum, firma se închide de la sine dacă nu te mai ocupi de ea. Bravo Parlament !

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate