Conferință de presă – Primar Dragoș Chitic, 27.09.2017

0

Primarul Dragoș Chitic a suținut astăzi, 27 septembrie,  o conferință de presă în care a ținut să puncteze două probleme: colectarea gunoiului de la populația din Piatra-Neamț și unul mai complex, referitor la câteva proiecte importante ce vor fi supuse la vot joi, 28 septembrie, în ședința de Consiliu Local.

Unul dintre proiecte, aduse în atenție de primarul Dragoș Chitic, se referă la rectificarea bugetară (ultima rectificare majoră din acest an) prin care se vor aloca bugetele necesare pentru funcționarea până la sfârșitul acestui an a tuturor sectoarelor publice ale municipalității pietrene. Sunt bugetele care merg către societățile Consiliului Local prestatoare de servicii publice și cele pentru realizarea obiectivelor pe care Primăria municipiului Piatra-Neamț și le-a propus pentru acest an.
Din păcate, potrivit primarului Dragoș Chitic, la rectificarea bugetară, realizată la nivel național în această lună, pentru Piatra-Neamț nu a fost alocat niciun leu, ba mai mult, au fost luați bani.
„La Piatra-Neamț, rectificarea bugetară făcută de Guvernul României este pe minus ( -1. 67 mil. lei), bani tăiați din sumele defalcate din cota de TVA, din zona asistenței sociale.”,  a precizat primarul Dragoș Chitic.
Cu toate acestea, edilul a ținut să menționeze că a reușit să se descurce și chiar estimează o creștere bugetară.

Execuția bugetară la sfârșitul lunii septembrie va fi de 162 de mil. lei față de 150 mil. de lei, sumă înregistrată la 30 septembrie 2016.

Despre alte proiecte, pe care primarul Dragoș Chitic a ținut să le dezvolte în cadrul conferinței de presă, pentru a fi mai bine înțelese de public, mai multe detalii în materialul filmat atașat mai jos.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate