Problema gunoiului neridicat de câteva zile, în atenția primarului Dragoș Chitic

0

Primarul Dragoș Chitic s-a întâlnit astăzi, la sediul primăriei, cu șeful punctului de lucru de la Piatra-Neamț al firmei Brantner pentru a rezolva problema gunoiului neridicat de câteva zile de la cele aproximativ 100 de asociații de proprietari care înregistrează restanțe mari la plata facturilor.

Despre s-a discutat în cadrul întâlnirii, primarul Dragoș Chitic a vorbit în conferința de presă pe care a susținut-o tot astăzi.

I-am cerut ca în maxim 2 zile, astăzi și mâine, să rezolve problema și să ridice gunoiul din tot orașul. Am stabilit ca săptămâna viitoare să organizăm o întâlnire la primărie cu președinții asociațiilor de proprietari care înregistrează restanțe mari la plata facturilor de gunoi, în care mă voi implica personal în medierea acestei probleme. Am solicitat și Compartimentului pentru relația cu asociațiile de proprietari din primărie să facă verificări la asociațiile cu datorii mari, să verifice cauza neplății facturilor de gunoi. Sunt situații în care locatarii au achitat factura de gunoi dar administratorul a plătit alte facturi, ceea ce nu este corect. Din situația pe care mi-a prezentat-o astăzi Bratner rezultă că sunt asociații care nici măcar nu au răspuns invitației firmei prestatoare de a face o eșalonare a plății datoriilor. Am văzut asociații care au și peste 50 de facturi lunare restante, ceea ce înseamnă că nu și-au achitat de mai mult de patru ani facturile de gunoi, lucru pe care îl consider complet nefiresc.

Fac un apel și la populație să înțeleagă că orice serviciu trebuie plătit. Deși am avut numeroase solicitări de creștere a prețului, am reușit să păstrăm un preț de 8,5 lei / persoană, mai mic decât în multe alte orașe din țară. Sunt localități unde prețul ridicării gunoiului plătit de populație este mai mare și cu 50 %. Dacă tot avem un preț bun, haideți să-l plătim pentru a nu se mai ajunge în situația sistării parțiale a ridicării gunoiului. Bratner are astăzi datorii neîncasate de la populație de peste 4 milioane de lei a declarat primarul Dragoș Chitic.

Mai jos, întreaga conferință de presă susținută de primarul Dragoș Chitic

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate