Comuna Girov

0
Comuna Girov
Comuna Girov

Comuna Girov apartine judetului Neamt (satul de resedinta Girov aflandu-se la o distanta de aproximativ 13 km fata de municipiul Piatra Neamt) si are in compunere urmatoarele sate: Girov, Botesti, Versesti, Caciulesti, Gura Vaii, Turturesti, Popesti, Doina, Danesti.
Este situata in partea central-estica a judetului Neamt limitandu-se: la nord cu teritoriul comunelor Dobreni si Bodesti, la sud cu teritoriul comunelor Savinesti si Dumbrava, in partea de est cu teritoriul comunelor Stefan cel Mare si Dochia iar la vest cu municipiul Piatra Neamt si teritoriul comunei Garcina.
Este delimitata in partea nordica de Holmul Mare, continuand spre est cu dealurile Hartopului si Movila Icasului (a Marginenilor), la sud subdepresiunea Roznov-Slobozia, la vest dealurile Izvoare, Botoaia, Vulpea, continuand spre nord-vest cu padurea Balaur (Gura Vaii) si curmatura Dobreni.
Comuna Girov se intinde pe o suprafata de 6 857 ha (intravilan 1281 ha, extravilan 5576 ha) si are o populatie de 5.326 locuitori.
Printre obiectivele turistice ale comunei se numara: 4 biserici din anii domniei lui Stefan cel Mare, pensiuni turistice si agroturism.

Harta Comuna Girov

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate