Comuna Ghindaoani

0
Comuna Ghindaoani
Comuna Ghindaoani

Comuna Ghindaoani este situata in partea de N-E a Judetului Neamt, la contact cu depresiunea Neamt – Cracau.
Comuna Ghindaoani se invecineaza la Nord cu comuna Baltatesti, la Est cu comuna Grumazesti, la Sud cu comuna Cracaoani, la Sud – Est cu comuna Bodesti si la Vest cu comuna Baltatesti.
Comuna Ghindaoani are un singur sat component: satul Ghindaoani.
Teritoriul comunei este amplasat in zona subcarpatilor Moldovei, avand un relief framantat , cu peste 21 coline, cu un sol cu fertilitate redusa, in care predomina argila. Teritoriul comunei este strabatut de paraie mici, cele mai semnificative find ,,Valea Mare” la est si ,,Temnic’’ la nord.
Comuna Ghindaoani e strabatuta de drumul judetean 155 L de la Cracaoani – Poarta Tarnii – Centrul Civic – Grumazesti (Curte Caradja). In prezent exista o retea de 47 km de drumuri comunale si ulite.
Intinderea teritoriului administrativ al comunei se desfasoara pe o suprafata de 2426 ha din care 890 ha intravilan si 1536 ha extravilan.
In prezent populatia Comunei Ghindaoani este de 2236 persoane, populatia fiind structurata astfel: 1129 femei si 1107 barbati.
Localitatea Ghindaoani a capatat statutul de comuna in anul 1911 si s-a mentinut pana in anul 1968. In perioada anilor 1968 – 2003 localitatea Ghindaoani a fost sat component al Comunei Baltatesti. In urma referendumului organizat in anul 2002 in Ghindaoani, Parlamentul Romaniei a adoptat legea 407/17.10.2003 privind infiintarea Comunei Ghindaoani, prin desprinderea de Comuna Baltatesti.
Obiectivele turistice ale comunei Ghindaoani sunt: biserica din lemn „Sfantul Nicolae” din secolul al XVIII-lea, biserica Adormirea Maicii Domnului – in interior se afla picturi executate de ucenicii pictorului Nicolaie Grigorescu, muzeul „V. Conta”.

Harta Comuna Ghidaoani

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate