Comuna Gheraesti

0
Comuna Gheraesti
Comuna Gheraesti

Comuna Gheraesti este situata in extremitatea nord-estica a judetului Neamt, la 17 km nord de municipiul Roman, de-a lungul drumului european E85.
Comuna are ca vecini : la nord comuna Botesti, la sud localitatea Pildesti, la est comuna Mircesti, iar la vest este marginita de apele legendarului rau Moldova si de ultimul sir al Carpatilor Orientali ce coboara lent spre est, formand un larg podis.
Comuna Gheraesti are in compunere urmatoarele sate: Gheraesti, Gheraestii Noi,Tetcani.
Satul Gheraesti se intinde de la apele Moldovei, spre est, pe o campie neteda strabatuta de la nord la sud de niste vestigii de dealuri, de unde in zilele senine se pot zari codrii seculari ai muntilor, strajnuiti de „falnica piatra nestemata a Moldovei,Ceahlaul”.
Singur, un raulet cu izvorul sub aceste dealuri, care si-a pastrat din stramosi numele Cirlig, segmenteaza campia, serpuind printre gradini si case, varsandu-se in cele din urma in apele Moldovei.
Suprafata totala a comunei este de 3070 ha din care: intravilan 555 ha si extravilan 2515 ha.
Comuna Gheraesti are un numar de 6592 locuitori.
Principalele obiective turistice din comuna Gheraesti sunt: monumentele istorice din primul si al doilea razboi mondial, biserica cu hramul „Joia Verde” si popasul „Castelul Rosu” din satul Tetcani.

Harta Comuna Gheraesti

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate