Comuna Borca

1
harta-comuna-borca-neamt
Comuna Borca

Comuna Borca este o comuna situata in judetul Neamt. Centrul comunei se afla la 47.18 – latitudine nordica şi 25.79 – longitudine estica. Comuna Borca este traversata de drumul national 17B (pe o lungime de 9 km) care face legatura intre orasele Piatra Neamt (aflat la o distanta de 95 km) si Vatra Dornei (aflat la o distanta de 67 km).
Comuna Borca are in componenta sa 7 sate: Borca – resedinta comunei, Lunca, Madei, Paraul Carjei, Sabasa, Paraul Pantei, Soci.
Suprafata totala a comunei este de 20.518 ha din care: teren arabil 287 ha, fanete 5 907 ha, pasuni 2 790 ha, livezi 5 ha, populatie 6 640 ha, gospodarii 2 560 ha.
Populatia totala este de 6 636 locuitori.
Comuna Borca si satele limitrofe constituie o importanta zona de atractie, principalele atractii turistice in aceasta zona fiind: excursiile pe muntele Budacu – 1864 m, drumetiile pe cararile strabatute de Vitoria Lipan in cautarea lui Nechifor Lipan (romanul „Baltagul” de Mihail Sadoveanu) sau vanatoarea de mistreti, ursi si cervide.

Harta Comuna Borca

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. cojocaru nicusor spune

    am auzit de com. borca,ca e frumoasa ceia ce am vazut si pe net. la anul an vara voi vizita aceasta com. cu cine pot sta de vorba?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate