Comuna Bodesti

0
harta-comuna-bodesti-neamt
Comuna Bodesti

Comuna Bodesti este situata in extremitatea nordica a depresiunii subcarpatice a Cracaului; depresiune ce face tranzitia intre o zona inalta (Carpatii Orientali) si o zona mai joasa (Podisul Moldovei).
Comuna Bodesti este strabatuta de paralela de 47°02’ latitudine nordica si de meridianul de 26°25’ longitudine estica.
Comuna este situata in podisurile si dealurile ce se intind la sudul comunei Cracaoani, Grumazesti si Uscati, marginindu-se la sud-vest cu comuna Dobreni, iar catre sud-est cu comunele Carligi si Dragomiresti. Comuna este alcătuita din satele si catunele: Bodesti, Oslobeni, Corni si Bodestii de Jos.
Comuna se intinde pe o suprafata de 6353 hectare, asezata la o distanta de 20 km de municipiul Piatra Neamt si 35 km de orasul Targu Neamt, fiind strabatuta de drumul E85 PiatraNeamt-Targu Neamt.
Cea mai mare parte a reliefului comunei Bodesti o formeaza dealurile, care se întind de o parte si de alta a vaii Cracaului. In partea de vest se afla dealul Ceuca. Pana nu demult acest deal era acoperit cu tufe de alun, carpen etc. Prin mijlocul comunei curge raul Cracau, care izvoraste din ramnificatia muntoasa Domesnicul, la hotarul comunei Calugareni.
Populatia comunei Bodesti este de 1936 locuitori.
Obiective turistice in comuna Bodesti sunt: biserica Bodestii de Jos – monument istoric, biserica din satul Corni – monument istoric, manastirea Dumbravele, manastirea Braditel si schitul „Sf. Vasile cel Mare”.

Harta Comuna Bodesti

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate