Compania nemțeană COMES SA, prezență importantă la Forumul Gazelor Naturale 2023

0

Pe 20 noiembrie 2023, la București s-a desfășurat Forumul Gazelor Naturale cu tema „Gazele naturale – rol cheie în strategia de decarbonare a Uniunii Europene”, un eveniment organizat de Financial Intelligence și Asociația Energia Inteligentă.

Pe agenda de discuții s-au aflat următoarele subiecte:

  • Aprovizionarea cu gaze naturale în iarna 2023-2024;
  • Evoluția prețului gazelor naturale în România și Europa; Previziuni pentru
    următoarele luni;
  • Plafonarea prețurilor la gaze; plata pentru furnizorii de energie;
  • Cum influențează Fit for 55 economia României?
  • Cum folosim resursele pentru Fit for 55?
  • Cum folosim hidrogenul în interesul României;
  • Evoluția producției de gaze naturale în România;
  • Extinderea reţelei de distribuţie a gazelor;
  • Mecanisme de decuplare a prețului gazelor naturale de prețul energiei electrice. Ce facem cu energia electrică?
  • Redevențele miniere și petroliere;
  • Influența măsurilor fiscale asupra sectorului de petrol și gaze.

Printre partenerii acestui Forum a fost și compania nemțeană COMES.

Experiența COMES, în calitate de participant la Formul Gazelor Naturale, a fost o ocazie deosebită să interacționeze direct cu operatorii economici din sectorul de gaze, să înțeleagă mai bine producția de gaze naturale în România și să prezinte portofoliul de produse COMES S.A.

România are toate condiţiile să devină un hub de gaze naturale, odată cu începerea producţiei din Marea Neagră, acesta fiind unul dintre obiectivele strategice propuse, conform declarației d-ului Virgil Popescu, preşedinte al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor.

Anton Măzărianu – CEO COMES SA / FOTO: Financial Intelligence

În ceea ce privește gazul natural lichefiat, SUA rămâne de departe principalul furnizor al UE în al doilea trimestru al anului 2023, urmate de Rusia, Qatar, Algeria și Nigeria.

În ceea ce priveşte proiectele de hidrogen, fostul ministru al Energiei a subliniat că România se află la început în ceea ce priveşte producerea de hidrogen.

OMV Petrom şi Romgaz au anunţat că investesc 4 miliarde de euro pentru faza de dezvoltare a proiectului Neptun Deep, care va genera o producţie de aproximativ 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Prin acest proiect, România devine țara cu cea mai importantă producţie de gaz din Europa, cu certitudine din 2027.

Cu informațiile updatate, suntem determinați să ne consolidăm poziția și să livrăm produsele și serviciile noastre oriunde, oricând!

Mulțumim Financial Intelligence pentru sprijinul acordat și pentru contribuția în promovarea COMES la acest eveniment!

se arată într-un comunicat COMES SA

COMES a apărut în 1977 sub denumirea de Uzina Mecanica a Combinatului Chimic Savinesti, scopul său principal fiind furnizarea de echipamente și piese de schimb pentru uzină. În prezent, compania cu sediul în Săvinești, Neamț este recunoscută ca unul dintre cei mai mari producatori din România de echipamente de transfer de căldură, vase sub presiune și piese de schimb pentru industria chimică, petrochimică, de petrol și gaze, nucleară și energetică, cu peste 45 de ani de experiență în producție și livrări în peste 30 de țări.

Mai multe informații AICI.

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate