Colegiul Național „Calistrat Hogaș” implicat intr-un nou proiect Leonardo Da Vinci

5

EUROPE  DEFINES  UNITY  AND  DIVERSITY  IN  FOOD  CULTURE

Colegiul Național „Calistrat Hogaș” este implicat într-un nou proiect european, Leonardo Da Vinci „EUROPE  DEFINES  UNITY  AND  DIVERSITY  IN  FOOD  CULTURE”, în parteneriat cu alte instituții de învățământ din Turcia, Kayseri Halide Nusret Zorlutuna Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Polonia, Zespół Szkół im.T.Kościuszki w Wysokiej și România, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”.

În perioada 21-26.10.2013 are loc a doua întâlnire de proiect în Polonia. Colegiul Național „Calistrat Hogaș” este reprezentat de către 12 elevi și 4 profesori (dna prof. Nadia Cîrcu – coordonatorul proiectului, dna prof. Maria Lupu, dna prof. Mariana Frenți, dna prof. Oana Gîrbea) care vor participa la activități care vor viza: prezentarea gastronomiei locale; identificarea asemănărilor și deosebirilor dintre gastronomia turcă, română și polonă; vizitarea unor întreprinderi cu domeniu culinar și restaurante cu mâncare tradițională; vizite de documentare.

De asemenea, în cadrul unor workshopuri, elevii vor fi abordate teme precum: modul de așezare a mesei; sculptura în legume și fructe; împăturirea șervețelelor; prepararea unor mâncăruri tradiționale; realizarea unei expoziții culinare.

Pentru elevi obiectivele concrete ale parteneriatului sunt: creşterea abilităţilor de comunicare într-o limbă străină și a competențelor de utilizare avansată a calculatorului; consolidarea conștiinței şi a cetățeniei europene; formarea unui portofoliu de competențe utile  pentru cei care vor lucra în domeniul serviciilor alimentare; cunoaşterea nevoilor pieței forței de muncă europene; adaptarea la concurența globală pe piața muncii; creşterea toleranţei și a respectului față de alte culturi și moduri de viață.

Scopul principal al proiectului este de a observa diferențele și bunele practici în  domeniul serviciilor alimentare în statele membre ale UE și adaptarea lor în cadrul  instituțiilor și al familiilor din care provin. Alt obiectiv vizează compararea culturii, a istoriei și a civilizației fiecărei țări, a deosebirilor și a similitudinilor în cultura culinară și înțelegerea lor în context european.

În plus, proiectul îşi propune ca elevii să-şi dezvolte conștiința apartenenței europene, creativitatea, spiritul antreprenorial și al competitivității. Proiectul va contribui la învățarea limbilor străine și la încurajarea diversității lingvistice, va duce la optimizarea procesului instructiv-educativ, la formarea unei culturi alimentare bazate pe noile provocări mondiale și la stimularea interacțiunii prin intermediul tehnologiilor informaționale. În timpul mobilităților la școlile partenere vor fi vizitate companii și întreprinderi în domeniu.

Produsele finale propuse sunt: proiectarea site-ul proiectului, proiecte didactice la orele de consiliere si orientare despre noile provocări industriale mondiale, pregătirea ziarelor virtuale  lunare, realizarea blogului cu rețete culinare fotografiate și filmate, seminare online, expoziții cu produse alimentare tradiţionale şi un DVD cu produsele finale ale proiectului.

 

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. cristi spune

  mamaligar esti tu ferarule nationalist

  1. feraru marcel spune

   MULTUMESC.

   1. feraru marcel spune

    Acum, dupa ce ti-am multumit, frumos si civilizat, te invit sa mai treci pe la scoala si sa rogi un profesor, sa-ti explice sensul cuvantului nationalist si pe cel al cuvantului REPUBLICAN. OK??

 2. feraru marcel spune

  Si uite asa, liceenii, nu vor mai da decat un singur examen de absolvire, in sala de mese, cand, cu stergarul pe brat si cu 5-6 platouri, mestesugit ornate, isi vor etala bagajul de cunostinte. Ce, literatura, matematica, istorie, fizica, chimie ??? HALEALA !!! Mamaligarii, vor avea powerul. Bulzul, va domni. Feri, Doamne !!
  Vivat Academia.Pardon, bucataria. Cand, dacalii Romani, achieseaza la asemenea tampenii, sa nu ne miram, de ceea ce scot scolile, pe banda rulanta. niste…..

  1. feraru marcel spune

   JĂNII.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate