Ziua Armatei Române si Ziua Regelui Mihai I Sărbătorite la Colegiul Național „Calistrat Hogaș”

8

25 octombrie are o dublă semnificație pentru români, întrucât la această dată se sărbătoresc atât Ziua Armatei române, cât și Ziua Majestății sale, Regele Mihai I. Ambele evenimente sunt sărbătorite la Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, în cadrul unor manifestări organizate de către Catedra de istorie, reprezentată de către dna prof.dr. Daniela Mătăsaru și dna prof. Irina Gireadă, Clubul de istorie „Calistrații” și Biblioteca CNCH, având drept partener „Centrul Militar Piatra-Neamț”, la care vor participa elevii claselor a X-a D, a X-a F, a XI-a D, a XI-a F. Tema o constituie Semnificațiile zilei de 25 octombrie în Istoria României.
Scopul îl reprezintă creșterea gradului de interes al elevilor în cunoașterea evenimentelor legate de istoria recentă a neamului, și, implicit, conștientizarea identității noastre naționale. Astfel, joi, 24 octombrie, în Sala de festivități, începând cu ora 11, va avea loc dezbaterea Tinerii de astăzi și cariera militară, la care vor participa elevii colegiului și reprezentanți ai Centrului Militar Piatra-Neamț.
Vineri, 25 octombrie, în Sala de festivități, începând cu ora 11, va avea loc dezbaterea pe tema Rolul armatei de-a lungul istoriei, iar de la ora 12, prezentarea Personalitatea regelui Mihai (singurul șef de stat monarh implicat în cel de al Doilea Război Mondial). De asemenea, va fi organizată și o expoziție tematică de carte, fotografii și obiecte militare.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
8 Comentarii
 1. Ionut Corfu (nationalistu`) spune

  Ia uite pe cine srbatoriti voi! Uite ce spunea alogenul in 1947 in parlament! „România va continua să desăvîrşească colaborarea cu Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, a cărei armată şi-a dat sîngele pentru eliberarea pămîntului nostru şi a cărei susţinere s-a manifestat încontinuu în atîtea ceasuri grele pe care le-am străbătut de la terminarea războiului şi pînă azi. Prietenia şi colaborarea în toate domeniile cu Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, apărătoare constantă a păcii, a democraţiei şi independenţei popoarelor, rămîn baza însăşi a politicii noastre externe. Dimpotrivă, guvernul meu va continua politica de întărire a raporturilor cu ţările amice, încheind cu ele tratate de prietenie, colaborare şi asistenţă mutuală.”
  Uraaaaa!!! Frumos nu? Asteptam replica monarhistilor.

  1. feraru marcel spune

   Era imbibat cu STALINskaya ???

 2. feraru marcel spune

  Care armata???? Care rege ??? Armata, care da carne de tun fortelor NATO ?? Batranului, care ne-a vandut lui „tatuca”Stalin ?? O zi pusa degeaba-n calendar. Mai bine lips(e)a.
  D-na Matasaru, viseaza probabil la ziua in care monarhia va desaleca din nou, pe plaiurile lu’ Miorita, iar ea va obtine ceva recunoastere si recunostinta, din partea monarhului. Mai e mult pana departe….Pana atunci ea Odeste. Adica-i cu odele si probabil cu usele(USL)…..Partea liberala, sigur.

  1. feraru marcel spune

   Nu, mi-a picat fisa, d-na e cu vi se le. Somnul ratiunii….

   1. Ionut Corfu (nationalistu`) spune

    Domnule Feraru! Da` chiar asa dom`le! Nu ai respect pentru majestatea sa? Hai dom`le! Da-o-ncolo! Nu pot sa cred. Eu cred ca esti extremist dom`le.Daca vede dom` Gaidau ai pus-o. Nu stiu cum de nu s-a luat admin de dumneata pana acum. Mie mi-a tras un perdaf ultima data cand m-am luat de Fonfaila…mama mama! De atunci i-l respect si-l sustin pe majestatea sa si pe principesa margareta si pe printul consort Radu Duda si…hai ca ma pufneste rasul.Ori Mihai ori regii astia ai tiganilor au aceeasi insemnatate pentru mine. Da` sa stii ca nu-i frumos.Treaba ta.

    1. feraru marcel spune

     Sa nu fiu inteles gresit, eu apreciez ce-a facut badia Misu, ca daca ne luau yankeii, nu mai aveau ce vinde dupa ’89, democratizatorii. Ramaneam granarul Europei, tara cu cei mai multi palmasi pe metrul patrat. De 23 de ani, inaintam cu pasi mari inapoi, spre vremurile de la 1900….. toamna. Asa ca, de ce nu ne-ar conduce o duda?

     1. feraru marcel spune

      TATA Misu, nu se compara cu tetea cioaba ori stanescu. Astia doi, din coada, ar trebui sa-si spuna maharajahi, dupa tara de origine, dar cuvantul fiind prea lung, nu-l pot pronunta si nici tine minte. Ei sunt practic, raja, ragea, dar au romanizat cuvantul, transformandu-l in rege. Altfel spus, țiganeala. Șâ, ca sâ va salut frumos, voi spune : Tetraes bahtalo.

    2. feraru marcel spune

     Da’ zâ-mi Marcel, mo praleo, câ nu mă șucăresc, daca-i de la tini. Șâ di la S. G. Ca sunteti, manuș baro fiecare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate