Colegiul de Informatică, generos cu copiii Centrului de zi al DGASPC

0

dgaspcElevii Colegiului Național de Informatică Piatra Neamț au dovedit pentru al cincilea an consecutiv că sunt nu doar foarte inteligenți ci și  generoși și atenți la nevoile celor mai puțin norocoși decât ei. CNI le-a oferit vineri, 9 decembrie, celor 25 de copii beneficiari ai Complexului de Servicii de zi din subordinea DGASPC o masă festivă și multe daruri, dorind astfel să le facă Sărbătorile mai frumoase. La masă au fost invitați și părinții copiilor, creându-se o atmosferă caldă, de familie. La randul lor, copiii din centru au răsplatit răsplatit generozitatea gazdelor cu dansuri și cantece, dar și cu obiecte și decorațiuni lucrate de ei.

Complexul de Servicii de zi Piatra Neamț funcționează în structura DGASPC și are scopul de a preveni abandonul și instituționalizarea copiilor, beneficiari fiind minorii proveniți din familii ce traverseaza o perioada de criză. Copiii primesc o serie de servicii pe timpul zilei precum două mese pe zi, rechizite, medicamente pentru situații de urgență, ajutor la lecții, consiliere psihologică, sunt ajutați să își formeze deprinderi igienico-sanitare și de viață sănătoase, etc.

Parteneriatul dintre CNI și DGASPC Neamț a luat naștere în urmă cu 5 ani, din inițiativa unității de învățământ care a dorit astfel să ofere o zi de neuitat copiilor aflați în dificultate. Ca urmare, an de an, în preajma zilei de Moș Nicolae, beneficiarii Complexului de Servicii de zi Piatra Neamț se bucură de o zi specială alături de liceenii și profesorii de la Colegiul de Informatică. „Parteneriatul are deja tradiție și dovedește că această școală de elită modelează minți strălucite dar și caractere adevărate. Întâlnirile din decembrie sunt pline de emoție și așteptate un an întreg de copiii noștri motiv pentru care le mulțumim și suntem profund recunoscători liceenilor și, în mod special, dascălilor lor, pentru că au ales să-și învețe discipolii empatia, generozitatea și grija față de semenii mai puțin norocoși„, a spus Cristina Pavaluță, directorul DGASPC Neamt.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate