CNCH: Informații pentru admiterea în clasa a IX-a la clase/grupe cu predarea limbii engleze în regim bilingv/intensiv

0

Anul acesta, proba de verificare a cunoștințelor pentru admiterea în clasa a IX-a, în clase/grupe cu predarea limbii engleze în regim bilingv/intensiv, constă în recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la limba engleză.

Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț are aprobate următoarele clase/grupe cu predare a limbii engleze în regim bilingv/intensiv:

  • Filologie bilingv (28 de locuri)
  • Matematică – informatică intensiv (28 locuri)
  • Științe ale naturii intensiv (14 locuri)
  • Științe sociale intensiv (14 locuri)

În conformitate cu Anexa nr. 4. II la OMEC nr. 4317/2020, pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului educației nr. 4918/2019, privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat, proba de verificare a cunoștințelor pentru admiterea în clasa a IX-a, în clase/grupe cu predarea limbii engleze în regim bilingv/intensiv, constă în recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la limba engleză.

Modalități de recunoaștere și echivalare

  1. Prin calcularea mediei aritmetice, cu două zecimale, fără rotunjire, a mediilor anuale aferente celor patru ani de studiu din învățământul gimnazial la limba engleză. Nota minimă de promovare este 6 (șase).
  2. Prin promovarea, pe parcursul învățământului gimnazial, a unor examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limba engleză sau prin obținerea premiului I, II, III sau a unei mențiuni la etapa națională a olimpiadei de limba engleză.
  3. Prin dobândirea unui nivel lingvistic egal sau superior nivelului A2, corespunzător Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi, în situația în care limba engleză a fost studiată în context non-formal, pe baza unei fișe de studiu, însoțită de documente justificative.
  4. Prin dobândirea unui nivel lingvistic egal sau superior nivelului A2, corespunzător Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi, în urma evaluării unui portofoliu, în situația în care limba engleză nu a fost studiată în niciun context.

Indiferent de modalitatea aleasă, părintele/reprezentantul legal trebuie să solicite obținerea recunoașterii și echivalării de la școala unde studiază elevul/eleva, în perioada 2-5 iunie 2020.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate