Jurnalist nemțean, cercetat penal, în stare de libertate, pentru fals, uz de fals, înșelăciune și evaziune fiscală

3

Un jurnalist din Neamț este cercetat penal în stare de libertate după ce anul trecut a fost denunțat de o altă persoană pe numele căreia a înființat o societate comercială în scopul de a factura servicii de publicitate unor organizații politice și instituții din Neamț.

Din ce a declarat partea vătămată, la început treburile au mers bine, dar ulterior jurnalistul nemțean care avea drept de administrare a societății nu a mai plătit obligațiile fiscale către bugetul de stat, nu a mai plătit chiria spațiului deținut prin contract pe numele societății și nici serviciile contabile, adunând datorii de sute de milioane de lei vechi în contul firmei ce a fost înființată pe numele păgubitului.

Cu datorii de sute de milioane pe numele său, păgubitul a retras jurnalistului dreptul de administrare asupra societății, i-a luat toate actele societății și a încheiat orice colaborare, jurnalistul obligându-se în fața unui notar să îi dea în rate păgubitului banii însușiți din firmă pentru ca acesta să acopere datoriile restante la bugetul de stat și la serviciile contractate și neachitate.

Din păcate, din ce a declarat în fața anchetatorilor partea vătămată, reiese că jurnalistul nu doar că nu a mai dat banii însușite din firmă, dar deși nu mai avea nici un rol în firmă și nici un drept de a mai face nimic în numele firmei el a continuat să emită, în fals, facturi și chitanțe în numele firmei și să își însușească banii.

Toate aceste fapte și alte câteva fac scopul unei cercetări penale în care nu se instrumentează doar suspiciuni sau reclamațiile părții vătămate, ci există și probe ce vin în sprijinul acuzațiilor de fals, uz de fals, înșelătorie și evaziune fiscală.

Presupusele fapte penale pentru care este acum cercetat în stare de libertate jurnalistul nemțean au și o circumstanță agravantă. El a apelat la acest truc cu firma deținută pe numele altei persoane, deoarece legea îi interzicea să mai facă firmă pe numele lui pentru că a mai deținut o firmă pe care a falimentat-o și i s-a atras răspunderea pentru plata a un miliard de lei și apoi a mai fost asociat într-o altă firmă pe care, de asemenea, a falimentat-o și a rămas și de acolo cu sute de milioane de plătit la stat.

Va urma …

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. Cornel spune

    Asta E Mic Copil pe lângă.Altii .Și Aici Legea. E Rău gândită . Da posibilitatea să ai. N Firme . Pe Tine ,pe Copii , Rudele. Tale

  2. Dl Scarbescu spune

    Pai cum ? Nu era vorba că doar politicienii fura ?Vai ! Tocmai un jurnalist ?

  3. Daniel spune

    VESTEA ca un jurnalist din Neamt face asa ceva am auzit-o si noi….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate