Clubul Sportiv Musashi Ju-Jutsu Piatra-Neamţ, contestat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț

3

musashiDirecția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț, în urma sesizărilor făcute de cluburile de arte marțiale din Județul Neamț, privind obținerea de medalii de aur, argint și bronz la Campionatele Mondiale de Ju-Jutsu din Germania, de către Clubul Sportiv Musashi Ju-Jutsu Piatra Neamţ, aflat sub conducerea domnului Mareș Gabriel, a verificat cele sesizate și a constatat următoarele:

1 – Competiția la care au participat sportivii Clubului Sportiv Musahi Piatra Neamț, C.S. aflat sub conducerea Domnului Mareș Gabriel … NU ESTE UN CAMPIONAT MONDIAL OFICIAL. Cel mult, conform celor prezentate de organizația care a realizat acest Meeting Internațional (turneu), cel mult poate intra în categoria activităților sportive catalogate ca Sportul pentru Toți.
Nota Bene – Specificăm că în cadrul finanțărilor realizate de către Consiliul Județean Neamț, cât și de Consiliul Local Piatra Neamț în parteneriat cu CS Musahi Piatra Neamț, în vederea sprijinirii participării la acest eveniment, proiectele respective sunt finanțate pe capitol Sportul pentru Toți (afirmație publică a Domnului Mareș Gabriel). În consecință – Sportul pentru Toți … NU ARE CAMPIONATE MONDIALE, și NU ARE CLASAMENTE SPORTIVE SPECIFICE SPORTULUI DE PERFORMANȚĂ. Concluzia noastră este că Domnul Gabriel Mareș, a dezinformat în mod voit opinia publică și că a prezentat mass-mediei, opiniei publice, niște rezultate sportive fictive, acel amintit Campionat Mondial de Ju-Jutsu fiind numai în imaginația dânsului. Este regretabil că domnul în cauză, respectiv cei care au susținut într-un fel sau altul clubul sportiv, au recurs la niște obiceiuri ce nu țin de Fairplay-ul sportiv, de corectitudine, de onestitate, de tot ceea ce reprezintă codul de onoare sportivă … ce să mai spunem de onoarea practicantului de artă marțială.

2 – Din verificările amănunțite ale DJST Neamț, reiese că C.S. Musashi Ju-Jutsu Piatra Neamţ, a participat la competiția internațională denumită ”THE WOMAA WORLD MARTIAL GAMES XVI” (în traducere – Jocurile Marțiale Mondiale WOMAA – ediția cu numărul 16). În pagina web a organizatorului (WOMAA), se subliniază că această activitate sportivă reprezintă o inițiativă privată a WOMAA, și că aceste ”jocuri” fiind gândite mai mult ca un turneu multidisciplinar (gen multiplex), care se dorește a fi mondial. Așadar, acele rezultate mondiale absolute clamate de CS Musashi Piatra Neamț, sunt simple scorneli, Domnul Mareș Gabriel fiind mai mult preocupat de imaginea de sine decât de prezentarea corectă a realității.

3 – DJST Neamț, NU POATE OMOLOGA astfel de rezultate prezentate din ambițiile imature ale Domnului Mareș Gabriel, măsura corectă fiind cea a prezentării către opinia publică prin intermediul mass-mediei, a realității și apărării imagini corecte a sportului de performanță și mare performanță, apărarea muncii celor care muncesc corect și obțin rezultate de valoare prin muncă și nu prin a specula, a dezinforma.

4 – Clubului Sportiv Musashi Ju-Jutsu Piatra Neamţ, nu poate pretinde că a reprezentat România la un Campionat Mondial, acest CS (chiar dacă deține CIS eliberat de MTS), nefiind afiliat la o federație sportivă națională recunoscută de statul român, participarea la asemenea competiții realizându-se numai sub patronajul unei federații naționale acreditate de MTS și, în baza unui lot național aprobat de consiliul director al unei federații naționale și avizat de către MTS. În cosecință, CS Musashi Piatra Neamț a încălcat aceste prevederi, săvârșind un abuz, plus falsele declarații realizate în spațiul on-line și media.

5 – Prin omiterea adevărului și deformarea realității, Clubului Sportiv Musashi Ju-Jutsu Piatra Neamţ, respectiv Domnul Mareș Gabriel a ales ca prin intermediul comunicatelor oficiale, mass-media, Facebook, să dezinformeze publicul larg, sportivii, părinții, finanțatorii, sponsorii, despre adevărata natura organizatorică a acestui eveniment sportiv, Domnul Gabriel Mareș în mod repetat și voit deformând realitatea, intercalând erori, confuzii, în așa fel încât strategia de marketing să-și atingă obiectivul fundamental: asigurarea cu orice preț, a unei notorietăți personale și de grup.

6 – Din verificările în mediul on-line (website), organizația WOMAA, la terminarea acestei acțiuni sportive internaționale, nu a postat și nu a comunicat pe pagina web oficială, rezultatele oficiale ale reuniunilor desfășurate, probe, clasamente, categorii de participare, singurele confirmări ale prezenței sportivilor de la CS Musashi Piatra Neamț, fiind doar înregistrările video și foto din timpul competiției, fapt care nu validează rezultatele comunicate în mass-media. Specificăm că nici la ora de față, organizatorul nu a postat în pagina web, rezultatele oficiale ale acestui ”turneu internațional”. Din analiza materialelor video prezentate de diferiți participanți la această reuniune, reiese că multe dintre probele turneului, nici măcar 3 participanți pe probă nu au întrunit, unele probe având chiar un singur participant, fapt care duce în derizoriu orice pretenție de … mare performanță, de succes absolut.

7 – ”World Organization of Martial Arts Athletes” (WOMAA – în traducere Organizația Mondială a Atleților de Artă Marțială) nu este recunoscută de nicio federație internațională pe ramură de sport și nu are nicio acreditare în organizarea campionatelor europene sau mondiale, europenele și mondialele fiind în stricta organizare a federațiilor internaționale.

8 – La competiția mai sus amintită, lotul de sportivi al Clubului Sportiv Musashi Ju-Jutsu Piatra Neamţ, lot format din 17 sportivi, a comunicat următorul palmares: – 83 de medalii din care: 43 de aur, 26 de argint, 14 de bronz. Un astfel de palmares sfidează bunul simț, ”Do-ul” (Calea) ales de Domnul Mareș Gabriel fiind unul spre ridicol și nicidecum spre … performanță și marea performanță.

În concluzie:

– Cluburile de Artă Marțială din Județul Neamț, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț, consideră reprobabil comportamentul lipsit de Fair-Play al conducerii CS Musashi Ju-Jutsu Piatra Neamţ, respectiv al Domnului Mareș Gabriel, lipsa de onestitate, lipsa de respect manifestat față de comunitatea artelor marțiale din județ, față de toți cei care contribuie cinstit la sportul de performanță și mare performanță, față de cei care au finanțat această … excursie marțială la un eveniment sportiv realmente mediocru, fără relevanță în lumea competentă a artelor marțiale naționale și internaționale.

– CS Musashi Ju-Jutsu Piatra Neamţ a adus prejudicii de imagine comunității artelor marțiale din Județul Neamț, antrenorilor, sportivilor, tehnicienilor, care realmente muncesc pentru o râvnită medalie de aur la campionatele naționale, europene și mondiale, efort pe care adevărații sportivi îl plătesc cu ani și ani de muncă.

– Subliniem … acest comunicat a venit în urma întâlnirii comunității artelor marțiale din județ, a reprezentantului DJST Neamț și a Domnului Mareș Gabriel în persoană, căruia i s-au comunicat cele semnalate, acesta în final recunoscând la masa rotundă, că cele semnalate sunt corect fundamentate, promițând că va ieși cu un comunicat oficial prin care să rectifice cele semnalate. Din păcate acest comunicat oficial din partea Domnului Mareș Gabriel întârzie, timpul de grație acordat a expirat și DJST Neamț, împreună cu reprezentanții cluburilor din Județul Neamț, se văd obligați a publica acest comunicat, în lipsa un act de Fair-Play și onoare din partea Domnului Mareș Gabriel și al celor care îl secondează.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț

Director,
Gheorghe Paisa

N. red.: Comunicatul face referire la articolul Noi medalii obținute de nemțeni la Campionatul Mondial de JU JUTSU din Germania

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. George spune

    S-a trezit dl Paisa sa vorbeasca ! Hai sa vorbim de concursurile de radio amatorism la care participa dansul , unde el centreaza si tot el da cu capul, adica e si arbitru, e antrenor e si concurent! Mare sportiv in combinatii cu masini de provenienta indoielnica, fosta Sotie spagara care l- a ajutat sa castige procese sa revină pe post ! Bai UTC-istule mai du-te acasa.

  2. Elena spune

    Efort a depus tot lotul pt medaliile castigate nu si.au cumparat singuri medaliile ,domnilor jurnalisti.Cum stiti sa va c… i in munca altora! Eu cred ca aici e numai rautate din partea la alte cluburi…

  3. Catalin spune

    Totusi sunt niste rezultate foarte bune, chiar daca nu este un campionat mondial oficial

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate