CJ Neamț a aprobat studiul de fezabilitate privind dezvoltarea rețelei de apă și apă uzată în județ

0

În Consiliul Județean Neamț s-a aprobat documentația tehnico-economică (faza studiu de fezabilitate) pentru obiectivul de investiții de interes județean „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Neamț în perioada 2014-2020”.

Proiectul are o valoare totală de 1.238.078.909,80 lei din care construcții montaj în sumă de 959.305.469, 40 lei, cu o durată estimată de execuție de 36 de luni.

În expunerea de motive a președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, se arată că în sensul conformării cu Directivele Europene în domeniul apei potabile și a apelor uzate, în Master Planul actualizat al județului Neamț sunt prevăzute o serie de investiții pe termen scurt în perioada 2014-2020, respectiv pe termen lung 2015-2045, menite să extindă infrastructura actuală de apă și apă uzată.

Compania Județeană Apaserv SA, în calitate de operator regional, a realizat studiul de fezabilitate pentru acest proiect propus spre finanțare prin POIM, axa prioritară 3 – Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condițiile de management eficient al resurselor – obiectivul specific 3.2 – Creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației.

Investițiile propuse pentru structura de apă urmăresc dezvoltarea unor sisteme de apă care să asigure condițiile de calitate a apei cu influență directă asupra sănătății populației, asigurarea siguranței în exploatare a continuității în furnizarea seviciului de alimentare cu apă, eliminarea deficiențelor actuale, funcționarea sistemelor cu costuri de exploatare minime și posibilitatea extinderii acestora în viitor.

Investițiile pentru sectorul de alimentare cu apă deservesc 44 de localități din zona urbană și rurală a județului, fiind vorba de surse de apă noi/reabilitate, conducte de aducțiune noi/reabilitate, stații de tratare/clorinare noi/reabilitate, rezervoare de înmagazinare noi/reabilitate, stații de pompare, extinderea rețelei de distribuție.

Pentru sectorul de apă uzată, investiția urmărește înființarea de sisteme de canalizare care să asigure creșterea gradului de racordare la sistemele de canalizare prin extinderea rețelelor, înființarea de sisteme de canalizare constând în canale de colectare principale, stații de pompare și conducte de refulare care permit dezvoltarea ulterioară a sistemului pe măsura creșterii gradului de colectare, amplasamente pentru stocare temporară a nămolului și echipamente pentru eliminarea acestuia.

Prin acest proiect, un plus de 62.380 de locuitori ar beneficia de serviciile de alimentare cu apă, iar pentru sectorul de apă uzată, alți 36.622 locuitori.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate