Circuit sportiv dedicat copiilor, inaugurat la Școala Gimnazială Nr.3 din Piatra-Neamț

0

În curtea Școlii Gimnaziale Nr.3 din Piatra-Neamț a fost inaugurat vineri, 11 mai, un circuit sportiv dedicat copiilor.
Inițiativa a aparținut reprezentanților firmei Dolinex, scopul acestui proiect fiind dezvoltarea educației copiilor prin joc și joacă.

Totodată, prin acest demers, organizatorii și-au propus și sensibilizarea persoanelor fizice și juridice pentru a dota școlile și grădinițile cu asemenea jocuri.

Decizia de a dota școlile cu aceste circuite am luat-o împreună cu colectivul Dolinex. […] Cred că am uitat să mai socializăm, să mai zâmbim și să mai facem mișcare. Tineretul, în ultimul timp, îl vezi doar cu capul în telefon, parcă nu mai socializează între ei.  Așa că m-am gândit că acest joc s-ar potrivi mai ales în școli, acolo unde se face educație. Astfel, am hotărât să implementăm acest proiect, să facem ceva pentru viitorul copiilor noștri. Dacă în trecut ne-am axat pe acțiuni de sponsorizare a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț,  acum atenția noastră se îndreaptă spre educație, spre cei mici.”, a declarat domnul Dorin Căpitanu, administratorul firmei Dolinex.

Cred că acest circuit este o alternativă deosebită de petrecere a timpului liber, mai ales în pauze. Elevii au astfel ocazia să se miște mai mult, să nu mai stea nemișcați, cu ochii în ecranul telefonului mobil. În mod cert, copiii au nevoie de mai multă mișcare, să își consume energia în alt mod. ”, a precizat doamna prof. Oniciuc Anișoara, directorul Școlii Gimnaziale Nr.3.

Primii care au testat acest circuit sportiv au fost micuții de la Grădinița Nr 2, respectiv Grădinița Nr.6, ambele din Piatra-Neamț. Plini de voie bună, profitând de vremea frumoasă de afară, copiii, însoțiți de doamnele educatoare de la clasă, au făcut într-un mod organizat mișcare în aer liber.
La final, micuții s-au hidratat, au mâncat câte un covrig și s-au jucat cu baloane.

Potrivit, domnului Dorin Căpitanu, astfel de proiecte urmează să fie implementate la alte două unități de învățământ din Piatra-Neamț, Școala Gimnazială Nr. 2 și Școala Gimnazială Nr 4.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate