Cine este obligat să declare și să plătească până la data de 27 februarie impozitul pe profit aferent anului 2016

1

Termenul limită pentru depunerea formularului 101 „Declarație privind impozitul pe profit” și de plată a impozitului pe profit pentru anul 2016, este 27 februarie 2017, pentru următoarele categorii de contribuabili, care nu au optat pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic:

  1. – cultele religioase,

– unitățile de învățământ preuniversitar și instituțiile de învățământ superior, particulare, acreditate, precum și cele autorizate, asociațiile de proprietari constituite ca persoane juridice și asociațiile de locatari recunoscute ca asociații de proprietari,

– Societatea Națională de Cruce Roșie din România,

– organizațiile nonprofit,

– organizațiile sindicale,

– organizațiile patronale.

Aceștia depun declarația privind impozitul pe profit inclusiv în situația în care înregistrează numai venituri neimpozabile respectiv cheltuieli nedeductibile.

2. contribuabilii care obțin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice și a cartofului, pomicultură și viticultură.

Declarația 101 se depune la organul fiscal competent pentru administrarea creanțelor fiscale datorate de către contribuabil, în format PDF, cu fișier XML atașat, pe suport CD, însoțit de formatul hârtie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

impozit-profit

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. cetatean spune

    Sa plateasca cultele religioase ca doar primesc sume de bani care nu se impoziteaza, de ce oare? la botez , la cununie, la inmormantari, praznice si mai primesc acasa pachet, mai au si ore pe la scoli unii preoti , ei nu fac parte din acelasi sistem de impozitare? Este frumos ce fac unii preoti cel de la Constanta de exemplu. Doamne iarta-ne !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate