A cincea seară de proteste în Piatra-Neamț. Jandarmii, din nou la datorie

4

proteste1Așa cum s-a întâmplat și în capitală, oamenii au ieșit din nou în stradă la Piatra-Neamț în seara de duminică, 5 februarie. Se pare că abrogarea OUG 13/2017 în ședința de Guvern nu i-a mulțumit pe manifestanți și se solicită în continuare demisii la nivel înalt. În pofida nemulțumirilor, participanții protestează pașnic, iar activitatea forțelor de ordine nu a fost îngreunată de incindente deosebite.

La debutul protestului (ora 18:00) s-au adunat câteva sute de persoane, dar se estimează că numărul acestora va crește spre finalul manifestației.

Ora 19:30 – Conform jandarmilor, până la această oră nu au fost înregistrate incidente care să afecteze buna desfășurare a manifestațiilor publice de pe raza județului Neamț. Respectați în continuare indicațiile forțelor de ordine și sesizați de îndată orice încălcare a legii. Fiți partenerii jandarmilor pentru o manifestare pașnică și civilizată!


proteste jandarmerieJANDARMERIA NEAMȚ, recomandări pentru persoanele care participă la manifestații publice:
• Manifestați pașnic! Respectați indicațiile jandarmilor și ale polițiștilor. Misiunea lor este să vă protejeze!
• Nu incitați la acte de violență și nu vă lăsați angrenați în fapte nelegale.
• Nu utilizați substanțe inflamabile, făclii, lumânări sau materiale pirotehnice.
• Dacă în preajma dumneavoastră sunt persoane cu un comportament sau atitudine agresivă, îndepărtați-vă de ele. Nu încercați să interveniți pentru a le opri.
• Informați efectivele din dispozitivele de ordine publică dacă sesizați persoane cu un comportament neadecvat, precum și dacă acestea au asupra lor obiecte periculoase.
• În cazul producerii unor incidente, îndepărtați-vă de zona respectivă.
• Persoanele agresive vor încerca să se ascundă în mulțime. Îndepărtați-vă de ele pentru a putea fi identificate de forțele de ordine.
• Dacă vedeți jandarmi care legitimează diferite persoane nu reacționați împotriva angajaților MAI. Acțiunile de verificare sunt efectuate pentru siguranța dumneavoastră.
• Dacă vi se solicită documentele de identitate de către jandarmi ori polițiști, colaborați cu aceștia. Nu încearcă să vă limiteze dreptul la liberă exprimare, ci doar să identifice eventuale persoane cunoscute ca având un comportament violent.
• Anunțați forțele de ordine sau sunați la 112 în cazul producerii unui incendiu sau oricărei alte situații de urgență.
• În cazul unor urgențe medicale, solicitați sprijinul echipajelor de prim-ajutor aflate în proximitate.
• Dacă forțele de ordine restricționează accesul pe anumite artere rutiere, nu reacționați violent și manifestați răbdare. Măsurile sunt provizorii, fiind luate pentru a evita aglomerarea și producerea unor incidente.
• Vă rugăm să manifestați prudență dacă vă aflați la volan și treceți pe lângă un grup de manifestanți. Reduceți viteza pentru a nu îi pune în pericol. Nu forțați barajele impuse de polițiștii rutieri. Acestea au rolul de a proteja vieți și a preveni accidentele. Manifestați înțelegere și respectați indicațiile cu privire la rutele ocolitoare.
• Nu parcați autovehiculele în apropiere de locul de desfășurare a manifestațiilor sau pe traseele de deplasare a manifestanților.
,,Ordinea nu este o presiune impusă societății din exterior, ci un echilibru realizat în interior.” – Jose Ortega Gasset

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Condac Stefan spune

  manipulare totala bine pusa la cale de forte oculte.

 2. Ioan Taranu spune

  Acum ca ordonanta a fost abrogata prin alta ordonanta corect ar fi ca manifestatile de protest sa inceteze.
  Guvernul este legitim in urma votului liber exprimat in ziua de 11 decembrie .

  1. Carmen Laura Philipps spune

   Nu se linistesc pina nu pica guvernul, ordonanta e doar un pretext, ma refer in special la organizatori

 3. Elena Cojocaru spune

  Respect pentru oamenii din strada pentru orașul meu iubit.Piatra Neamț te iubim!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate