Cine ar trebui sa conducă Primăria Piatra-Neamț și Consiliul Județean Neamț

7

primarie cjÎn această săptămână formațiunile politice din Neamț vor face tot felul de aranjamente și combinații pe voturile noastre. Este aproape imposibil să anticipăm cu precizie cine va conduce Consiliul Județean sau Primăria, deoarece toate negocierile au la bază interese personale sau de grup politic și absolut nimeni nu va ține cont de modul în care au votat oamenii.
Dacă ar fi ca partidele să țină cont de voturile oamenilor, conducerile celor două instituții menționate mai sus ar trebui să arate în felul următor:

CONSILIUL JUDEȚEAN NEAMT
Președinte – Ionel Arsene – PSD
Vicepreședinte – Cozmanciuc Mugurel – PNL
Vicepreședinte – Munteanu Ioan – PSD

PRIMĂRIA PIATRA-NEAMȚ
Primar – Dragoș Chitic – PNL
Viceprimar – Liviu Harbuz – PSD
Viceprimar – Cătălin Drăgușanu – ALDE

În cazul C.J. Neamț, dacă, din diverse motive, un PSD-ist din cei de mai sus ar refuza funcția, ea ar trebui dată urmatorului de pe lista cu care s-a mers în alegeri, și anume doamnei Emilia Arcan, iar dacă ar refuza cel de la PNL, următorul pe listă ar fi Leoreanu Laurențiu.
În cazul Primăriei Piatra-Neamț, dacă ar renunța Liviu Harbuz, următoarea ar trebui să intre Luminița Vîrlan, iar dacă ar renunța Cătălin Drăgușanu, ar trebui să intre Constantin Iacoban.

Orice alte aranjamente în afara respectării ordinii expuse mai sus nu reprezinta voința celor care au mers la vot, ci doar negocierile dintre politicienii locali. 

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
  1. AD4I spune

    Nu pentru mult timp !?

  2. REMEMBER spune

    AGENTIA NATIONALA DE INTEGRITATE – ROMANIA
    A.N.I. A.N.I. INTERACTIV COOPERARE C.N.I. MEDIA CONTACT
    cautare in arhiva

    Home > Comunicate
    COMUNICAT – INCOMPATIBILITATE – DAN VASILE CONSTANTIN, CONSILIER JUDEȚEAN

    6 martie 2014, 07:55

    Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui DAN VASILE CONSTANTIN, Consilier județean în cadrul Consiliului Județean Neamț (mandatul 2012-2016) și fost Prefect al Județului Neamț.

    DAN VASILE CONSTANTIN s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier județean, a încheiat și semnat (în calitate de furnizor) un contract de furnizare produse, în valoare totală de 4.300 Lei, fără T.V.A, între S.C. LOCATO S.R.L. (societate în cadrul căreia acesta deține funcția de administrator special) și COMPANIA JUDEȚEANĂ APA SERV S.A. (companie în cadrul căreia acesta deține calitatea de reprezentant al C.J. Neamț în Adunarea Generală a Acționarilor).

    Astfel, DAN VASILE CONSTANTIN a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr.161/2003, potrivit cărora „consilierii județeni care au funcția de […] administrator […] nu pot încheia contracte comerciale […] de furnizare de produse […] cu instituțiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori autoritatea consiliului județean respectiv ori cu societățile comerciale înființate de consiliile județene respective”.

    Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. DAN VASILE CONSTANTIN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

    „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

    „Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

    Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

    AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 6 martie 2014

    1. REMEMBER spune

      ARCAN EMILIA
      Vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț
      INCOMPATIBILITATE
      S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 octombrie 2012 – 19 decembrie 2013, întrucât a deținut, simultan funcția de Vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, și funcția de administrator al S.C. Europandra S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

  3. Oana spune

    In locul doamnei Hirte!

  4. Popescu Vasile spune

    Un viceprimar ar trebui sa fie de la PNL, nu de la ALDE, daca respectam votul pietrenilor.

    ADMIN: Cu tot respectul Harbuz sau Dragusanu au obținut mai multe voturi uninominal decat orice consilier local PNL sau PSD 🙂

  5. maria spune

    Un om gospodar
    Cînd promiti ceva ţinete de cuvânt

  6. Dan spune

    Primarul și Consiliul Local sunt entități diferite, din această cauză am avut două buletine de vot. Rezultatul la Consiliul Local: PNL – 9 consilieri; PSD+UNPR – 8 consilieri; ALDE – 3 consilieri; PMP – 3 consilieri. Dacă ar fi respectat votul cetățenilor ar trebui să avem un viceprimar de la PNL și unul de la PSD+UNPR. Ce caută ALDE (cu 3 consilieri) în nominalizarea d-voastră?

    ADMIN: Cătălin Dragușanu a obținut un numar de voturi mai mare decat orice consilier local …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate