Cinci eleve de la CNCH vor reprezenta România la o tabără organizată de Microsoft, în Grecia

0

În perioada 26 august- 1 septembrie, un grup de cinci eleve de la CNCH (Bianca Popu, Iuliana Ciocârlan, Jennifer Ouatu, Viviana Budiș Nichita, Casandra Teona Sava), vor reprezenta România la tabăra organizată de Microsoft – Alice envisions the future – How Artificial Intelligence can shape the future – Girls in STEM A.I. Bootcamp – let’s get together, care va avea loc la Atena, Grecia. Din România vor participa 12 elevi și 4 profesori coordonatori, printre care si dna Nadia Cîrcu (profesori la Colegiul Național „Calistrat Hogaș”), confirmată pentru al treilea an ca Microsoft Innovative Expert Educator.

Această tabără nu este doar despre tehnologie, ci și despre construirea de prietenii între elevele pasionate de noile tehnologii din peste 25 de țări, plecând de la convingerea că elevii de astăzi ar putea fi următoarea generație de lideri în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM), iar educatorii lor sunt într-o poziție crucială pentru a oferi îndrumări și inspirații ideale. Acesta va fi locul în care se încearcă a se conecta tânăra generatie cu profesori, specialiști Microsoft din diferite țări.

Este o săptămână de învățare, ateliere de lucru, prelegeri, grupuri de studiu, descoperiri noi și sprijin pentru elevele din peste 25 de țări europene, desfacând astfel unul dintre stereotipurile persistente că disciplinele STEM nu sunt atractive pentru fete. Suntem siguri că toți au văzut potențialul tehnologiei, iar curajul și creativitatea elevelor pot schimba lumea. Inteligența artificială înseamnă un pas înainte în această încercare și o punem în mâinile tinerei generații pentru a transforma viitorul.

Elevele s-au pregătit înainte de plecare cu următoarele:

  • Ultima versiune de Windows 10, cu toate noile facilitate;
  • Minecraft: Education Edition, împreună cu codul de conectare și modul de clasă ;
  • Microsoft Teams, hub-ul digital pentru educatori și studenți, descărcaț pentru PC și pentru telefonul mobil.

Ele au urmat cursuri intense pe platformele Academia Microsoft și pe Microsoft Education, în urma cărora au obținut diplome.

Noi credem în puterea unei mari comunități, una susținută care încearcă să dezvolte idei și concepte, astfel încât să putem păstra legătura și să avem conversii reale cu privire la modul în care putem folosi tehnologia pentru un viitor mai luminos.

  • Informaţii furnizate de Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Piatra-Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate