Ceremonia de premiere a tinerilor care au finalizat unul dintre nivelurile de Bronz și Argint ale programului Award

0

program-educ.

Vineri, 3 martie, Central Hotel Plaza Hotel a găzduit Ceremonia de premiere a tinerilor care au finalizat unul dintre nivelurile de Bronz și Argint ale programului Award, eveniment organizat de Clubul Ecoturistic Dr.Gh. Iacomi, în calitate de Unitate Operațională Award.

The Duke of Edinburgh’s International Award, cunoscut și sub numele de Award, este unul dintre cele mai complexe programe de dezvoltare personală pentru tineri, patronat pe plan național de Principesa Margareta. Este un program voluntar, necompetitiv și deschis tuturor persoanelor cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani.

„Ceremonia Award aduce împreună reprezentanți ai socitetății civile și a ONG-urilor, cadre didactice, voluntari ai programului Award, iubitori de expediții și natură părinți, participanți  în program și finalizatori. Ceremonia de astăzi este un motiv de celebrare a talentului, perseverenței și a împlicării tinerilor în comunitatea din care fac parte.”, a declarat în debutul evenimentului Gianina Păun, coordonator Award al Clubul Ecoturistic Dr.Gh. Iacomi

Astfel, 20 tineri din Piatra-Neamț, Bârlad și Valea Lupului (Iași) au fost recompensaţi pentru progresul lor prin parcurgerea celor 4 secțiuni ale programului: Voluntariat, Abilități Personale, Activități Fizice și Aventură. Alături de ei, în această minunată aventură, le-au fost Liderii , Supraveghetorii și Evaluatorii care i-au încurajat, care i-au îndemnat să mai urmeze o etapă.

La ceremonie, alături de susținătorii finalizatorilor, au mai participat Bogdan Pușcașu – city-managerul orașului Piatra-Neamț, Octavian Andrei Bărbuleţ Tărăntuş – consilier în cadrul Consiliului Județean Neamț, alpinistul Ionuț Ștefănescu și George Apostu – reprezentat al Autorităţii Naţionale Award Braşov

De asemenea, un moment special l-a constituit și acordarea de certificate de recunoaştere a meritelor voluntarilor minunați, fără de care programul Award nu ar putea fi oferit tinerilor.

Totodată, tinerii participanți în program au încântat auditoriul cu talentul lor prin recitaluri de muzică instrumentală și vocală, dar și cu o scenetă amuzantă.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Primăriei municipiului Piatra-Neamț, Consiliului Județean Neamț, dar și cu al altor parteneri și sponsori.

Programul The Duke of Edinburgh’s International Award a fost creat în 1956 în Marea Britanie și este rezultatul eforturilor a trei oameni – ASR Prințul Philip, Kurt Hahn, educaţionalist german şi Lordul John Hunt, liderul primei ascensiuni reușite pe Everest. Programul a apărut pe baza nevoii identificate a unui program echilibrat și voluntar de activități, care să îi ajute în dezvoltarea personală și să le ofere o direcție în perioada de tranziție de la adolescență la maturitate.
Programul a evoluat foarte mult în timp, oferind ceva nou fiecărui tânăr din lume, indiferent unde se află şi oricare ar fi circumstanţele sale. Prezent în peste 140 de ţări şi teritorii, din Award au făcut parte mai mult de 8 millioane de tineri.
În anul 2013 a avut loc lansarea programului Award în România, în cadrul unei Gale Regale sub patronajul Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României.
Dezvoltarea Award-ului în România până în prezent:
– 17 județe: Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Covasna, Cluj, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vrancea
-25 orașe
– Peste 300 de instituții care livrează Award-ul (universități, școli și ONG-uri)
– 5 universități din 3 orașe (Sibiu, Cluj-Napoca și Brașov)
– Peste 750 voluntari adulți (profesori, lucrători de tineret, psihologi și alți adulți)
– Peste 3000 participanți
Câștigător al premiului I la Gala Societății Civile 2014, cel mai bun program de tineret din România și premiului Galei Naționale a Societății Civile Tinere din România 2014.
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate