Cele mai vechi animale primitive, descoperite în Uruguay

0

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Alberta şi Universitatea din Uruguay a descoperit dovezi fizice că animalele au existat cu 585 de milioane de ani în urmă, cu 30 de milioane de ani mai devreme decât toate recordurile  stabilite anterior.


Cercetatorii au descoperit urmele fosilizate ale animalelor care ar fi trait  cu 585 de milioane de ani în urmă, într-un sediment lutos.

Ei au stabilit că urmele fosilizate au fost făcute de un animal primitiv numit bilaterian, care se distinge de alte forme de viaţă simple, prin simetria sa superioară din partea de jos şi de un set unic de „urme”.

Echipa sugerează ca urmele fosilizate indica faptul ca animalele aveau un corp moale cu masa musculară ce le permiteau sa se deplaseze prin sedimentele de pe fundul oceanului

Vârsta exactă a urmelor a fost calculată prin datarea cu carbon a rocilor din zona unde au fost gasite fosilele . A fost nevoie de mai mult de doi ani pentru cercetători si un grup de oameni de ştiinţă pentru a a fi siguri că vârsta de 585 de milioane de ani este corectă.

Procesul de datare a inclus o excursie în Uruguay pentru a colecta mai multe probe de roci fosilizate şi mai multe sesiuni de analiză spectrometrica de masă.

„Când vine vorba de animale cu corp moale, nu este neobişnuit să dispară corpul animalului ,dar urmele sale sa devina fosilizate”, a declarat dr. Murray Gingras, un paleontolog de la Universitatea din Alberta, autor  al unui articol principal publicat în revista „Science” .

Înainte de aceasta descoperire si  de confirmarea vârstei, cel mai vechi semn de viaţă animală a fost datat cu 555 de milioane de ani în urmă  la o descoperire făcută în Rusia.

„Descoperirea echipei va determina noi întrebări, nu numai cu privire la calendarul de evolutie al animalelor, dar si asupra condiţiilor de mediu în care au evoluat”, a declarat co-autorul studiului Dr. Kurt Konhauser, geomicrobiologist  la Universitatea din Alberta.

Dr. Konhauser a explicat că acum provocarea este „de a afla modul în care aceste animale au evoluat până la punctul în care au fost capabile să se mişte şi să vâneze pentru hrană.”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate