Câte case au și cum locuiesc nemțenii

1

În județul Neamț sunt 223.016 de locuințe care însumează 10.493.860 metri pătrați suprafață locuibilă.

Asta înseamnă că în medie, într-o locuință la Neamț stau 2 persoane, iar fiecărui nemțean îi revine în medie o suprafață de locuit de 23 metri pătrați, o suprafață care ne plasează în coada confortului cetățenilor din Europa.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Heiteru spune

    Salut!
    Ce asteptari puteai sa ai de la cea mai saraca (aproape) unitate administrativa a Europei? Si apoi sa nu uitam ca nici moldovenii si nici muntenii nu au stralucit prin mari constructii niciodata in istorie. Codrul e frate cu romanul – asta ne-a tinut mereu in bordeie. Fratii olteni au fost un pic mai darzi (culelel oltenesti – case fortificate) dar cred ca in fata hotilor si nu a invadatorilor.
    In Transilvania dam peste fratii sasi care, asa cum se cade unui popor – au fortificat si ultima bisericuta de catun – unde se retargeau si se aparau in vremuri grele. Si lucru socant pt noi romanii – isi depozitau rezrvele afumate in turnul central al fortificatiei de unde isi lua ce si cat le trebuia si numai de pe cuiul lor. Vezi Biertan sau Apold.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate