Cât de folosit este Facebook-ul în mediul rural din Neamț

0

Am văzut recent un articol al unui coleg de presă, care, deși e necalificat, se crede expert și încearcă să ducă în eroare opinia publică în legătură cu utilitatea folosirii rețelei de socializare Facebook pentru a se da anunțuri de interes public. De fapt, e vorba de denigrarea unor persoane, dar aceasta este altă poveste. Acest ”expert” a spus: ”La ce te ajută Facebook-ul în a ajunge cu anunțul la oameni în zonele rurale din Neamț, atâta timp cât mulți tineri sunt plecați și destule sate au ca locuitori, peste 90%, bătrâni care nu stau pe net, pe rețelele de socializare?”

Să luăm ca exemplu chiar comuna în care s-a născut și locuiește ”expertul”, comuna Zănești, care are o populație de 4.900 locuitori și aproximativ 3.500 profiluri de Facebook, respectiv conturi de persoane care au setată adresa în comuna Zănești.

Pentru cei care nu știu cum este cu Facebook-ul în mediul rural din Neamț, cel mai bun exemplu este comuna Văleni care are populația îmbătrânită și este cea mai izolată comună din Neamț. Aici sunt 1.400 locuitori dintre care 1.000 au profiluri de Facebook.

La nivelul județului Neamț există 240.000 profiluri de Facebook la care posesorii au setate adrese din județul Neamț. Pe lângă acestea, se mai estimează că sunt aproximativ 50.000 profiluri de Facebook deținute de nemțeni care nu și-au setat adresa de domiciliu.

Desigur că dezinformarea lansată de colegul de presă este pentru a denigra, el știind importanța online-ului în mediul rural din Neamț. Chiar el personal încasează bani de la diverse activități din comune despre care scrie și le explică clienților cât de important este să apară pe online. Mai mult de atât sunt instanțe de judecată care au decis definitiv și irevocabil că ceea ce a scris acest jurnalist a avut un impact negativ în rândul populației din Rediu, de exemplu, și pentru impactul negativ pe care l-a avut acest ”expert” în denigrarea primarului de la Rediu și în dezinformarea online a populației acestei comune a fost condamnat de instanță să plătească despăgubiri de 100.000 lei.

Așadar, impactul Facebook-ului și al internetului în mediul rural nu este dovedit doar prin datele oficiale de la Facebook, ci chiar prin facturile tăiate de acest jurnalist care scrie la un ziar online pentru cei din mediul rural din Neamț și, din păcate pentru el, chiar de instanțe de judecată care au spus că denigrările lui din mediul rural online din Neamț trebuie sancționate sever. Google zice, Facebook zice, facturierul zice, instanța zice, „Pufulete” nu și nu… ”Batman-Batman”.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate