CUM reușește o tabără internațională să îi influențeze într-un mod pozitiv pe copiii care participă?

0

Presiunea resimțită de către părinții români din prezent pentru a trimite copilul la cât mai multe activități extrașcolare este imensă. Bineînțeles, acestea au un rol semnificativ în ceea ce privește dezvoltarea armonioasă a copilului, însă, e important ca el să nu fie suprasolicitat de toate activitățile pe care simte că trebuie să le facă. 

Mulți părinți au găsit, astfel, o cale de mijloc. În loc să îl încarce pe copil cu activități după terminarea programului zilnic de la școală, aleg să îl trimită într-o tabără. Găsești aici câteva dintre criteriile pe care părinții le folosesc, în general, atunci când aleg o tabără, însă, în cazul taberelor internaționale, unele dintre aceste criterii nu pot fi aplicate.

Iată principalele 4 modalități prin care o tabără în străinătate va reuși să îl influențeze pozitiv pe copilul tău:

  1. O tabără expune copilul la diversitate

Este important pentru fiecare copil să observe cât de mare e, de fapt, lumea. În cadrul unei tabere internaționale, participanții sunt din multe părți ale globului. Acest lucru îi va permite copilului tău să formeze relații de prietenie cu alți copii de diverse naționalități. Așadar, el se va întoarce acasă cunoscând mai bine ce înseamnă, în realitate, diversitatea, dar și cu câteva noi relații strânse de prietenie. 

  1. O tabără oferă ocazia perfectă de formare a caracterului

În timpul petrecut departe de casă, copilul va trebui să își asume o serie de responsabilități, să aibă grijă de propria persoană (într-o mai mică sau mai mare măsură), să se adapteze unui nou mediu și să devină mai flexibil. În momentul în care va observa că reușește să se descurce în acest mediu și să lege relații de prietenie cu ceilalți participanți, îi va crește și stima de sine. În plus, cu ajutorul activităților desfășurate în timpul taberei, el va avea ocazia să își dezvolte creativitatea. 

  1. O tabără poate trezi interesul pentru studiile în străinătate

Nu este o noutate faptul că universitățile din străinătate oferă oportunități cu mult superioare, comparativ cu cele din România. Dacă ai dorința de a-l trimite pe copilul tău la o universitate din Europa, îi poți trezi interesul pentru aceasta cu ajutorul unei tabere într-o țară străină. De asemenea, în cazul în care dorința ta se va transforma în realitate și copilul va fi de acord să studieze în străinătate, va fi mult mai pregătit să locuiască departe de casă, tocmai datorită taberei. 

  1. O tabără oferă oportunitatea de a învăța mai bine o limbă străină

Cu siguranță cunoști importanța stăpânirii unei limbi străine, precum engleza, pentru succesul viitor al copilului. Lecțiile de la școală sunt folositoare, însă, în timpul unei tabere, lucrurile se desfășoară într-o modalitate mult mai practică. Spre exemplu, dacă alegi o tabără în Anglia cu Englezacopii.ro, copilul tău nu doar că va învăța lecții prețioase de la profesori de top, ci va fi nevoit să relaționeze cu restul copiilor din tabără. În timpul excursiilor, va observa felul nativilor de a comunica, va auzi numeroase expresii noi și va învăța cum să se exprime, într-un cadru cât se poate de real, mai bine în limba engleză. 

Lucrurile pe care copilul tău va avea ocazia să le învețe în timpul unei tabere internaționale îi vor folosi de-a lungul vieții. Așadar, discută împreună cu el posibilitatea participării într-o astfel de tabără. 

Sursa foto: shutterstock.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate