Cartierele Maratei si 1Mai, terorizate de tiganii „ecologisti” din zona Muncii

2

Din ce in ce mai multi cetateni din cartierele 1 Mai si Maratei sunt terorizati efectiv de tiganii asistati social din zona Muncii. Pietrenii reclama ca acestia fura absolut totul, incepand de la hainele de pe funie si pana la sarma din gard, sperie copiii, umbla beti, cauta scandal, isi insusesc bunuri pentru a duce la fier vechi tot ce se poate duce, incepand cu capacele de canal si terminand cu tabla de pe acoperisul bisericii de la 1 Mai. Preotul de la aceasta biserica a fost nevoit sa monteze in jur de 10 camere de luat vederi si sa contracteze supraveghere 24 din 24 cu o firma specializata. Cam acesta este tabloul situatiei scapate de sub control de autoritati .

Desigur, i-am intrebat pe cei care au reclamat starea de fapt daca au sesizat politia, dar se pare ca exista probleme foarte mari de comunicare pe aceasta tema, pietrenii considerand ca este inutil sa reclame ca le dispar rufele de pe franghie sau ca li se fura gardul din fata blocului, avand convingerea ca vor pierde inutil timpul si nimeni nu va rezolva nimic.
Este de remarcat faptul ca autoritatile locale se fac ca nu vad ca in aceasta zona a orasului a inflorit comertul cu materiale reciclabile, au aparut noi centre de colectare pe care nu le controleaza nimeni sa vada ce primesc si nimeni nu isi pune intrebarea de ce aceasta zona a orasului emana ecologie prin reprezentantii de alta etnie care furnizeaza tone de fier vechi FURAT acestor centre de colectare. Ne permitem sa spunem FURAT, deoarece avem convingerea ca niciun tigan nu ia fierul vechi de pe proprietatea lui si, indiscutabil, tonele de fier comercializate in aceste doua cartiere au o provenineta cel putin dubioasa, pe care autoritatile locale NU VOR sa o vada.
Singura autoritate care incearca sa tina in frau pe cat poate situatia din Muncii este Politia Locala (fosta Comunitara), unde ne-am deplasat si noi pentru a afla de la seful acestei institutii, domnul Craescu Dumitru, care este starea de fapt .


Domnule Craescu, toti cetatenii din 1 Mai si Maratei se plang de cei care provin din zona Muncii. Din ce informatii avem noi, dumneavoastra, cei de la Politia Locala, sunteti singurii care ii mai tineti in frau. Ce se intampla in realitate acolo?

Parerile sunt impartite. Eu ii consider vinovati, in ceea ce priveste relatia cu cetatenii din zona, si pe cei care fac sesizari. Pentru ca daca ei nu i-ar influenta sau sprijini sau nu le-ar acorda prea multa atentie prin diferite mijloace materiale, caci stiti ca merg si ei la cersit, nu ar fi atatea probleme.

Deci noi, cetatenii, ii cam invatam sa nu munceasca?

Pai daca noi le dam… Eu inteleg toleranta, dar nu asa. Daca ei tolereaza lucrul asta prin ceea ce fac, dupa aceea eu vin si le spun: “Pai daca a venit o data, de doua ori la tine, probabil ca vine si a treia si a patra oara, si automat esti agasat de aceasta problema si nu ai ce sa ii mai faci.” Din acest motiv se merge pe alta parte, si se aduc sesizari.

Noi am avut mai multe sesizari, de exemplu, ca au furat table bisericii, au fost prinsi in timp ce furau paratrasnetul de la biserica. Biserica de la 1 Mai are acum vreo 8-9 camere video la vedere.

Cunosc cazul. Vedeti dumneavoastra, cei care s-au dus acolo stiau unde se duc. S-ar putea ca ei sa fi lucrat cu ziua pe acolo, sa fi fost platiti cu ora. Vina este si a bisericii pentru ca nu s-a asigurat. Acum in cazul celor care fura nu se mai tine cont nici de cele sfinte.

Dumneavoastra cum va descurcati cu ei, pentru ca sunt destul de multi?

De cele mai multe ori ne intelegem de vorba buna iar cateodata prin forta.

Aveti multe probleme pe acolo?

In ultimul timp nu. Eu le-am spus clar sa nu exteriorizeze problemele lor. Ei stiu ca in momentul in care i-am prins, nu i-am iertat.

Am inteles ca ati avut recent o interventie si la Caminul Liceului Auto. Cum mai este situatia acolo?

Acolo stiti ca ei au fost mutati la parter si la etajul I. Acum s-au extins din nou si pe etajele celelalte. Am gasit vreo 7 fara documente sau fara vreo motivatie de a locui acolo. Problema este foarte delicata. Am mai discutat-o vis-à-vis de ceea ce se intampla acolo. Datoria mea este sa verific daca sunt persoane fara adapost si care prin pozitia lor acolo sunt predispuse la acte care nu au nimic in comun cu civilizatia.

Care dintre autoritati va acorda sprijinul cand e vorba de aceste categorii de persoane din zona Muncii sau de la Auto?

In ceea ce priveste institutia primariei am tot sprijinul si am si tot sprijinul primarului. Legea spune ca trebuie sa fac un anumit lucru, si il fac. Chiar in aceasta duminica, la un post TV, cel care facea emisiunea m-a deranjat ca om pentru ca mi-a spus sa citesc legea ca lumea. Eu am competenta. Am competenta sa imi desfasor activitatea conform legii. Nu trebuie sa mearga nimeni cu mine sa ma supervizeze . Am luat masini, avem acele motoscutere si incerc cu toate mijloacele pe care le am sa imi fac treaba. Nu reusesc in totalitate pentru ca noi suntem o mana de oameni pe toata raza municipiului. Celelalte lucruri pe care nu le pot face revin in sarcina MAI, reprezentantilor Jandarmeriei, Politiei muncipiului etc. Noi avem si foarte multe obiective in paza, a caror valoare se ridica la cateva milioane de euro. Una dintre sarcinile si obligatiile Politiei Locale este de a asigura si paza obiectivelor administratiei locale. Trebuie sa facem patrula. Urmeaza sa luam si Sala Polivalenta, camine de batrani, centre sociale etc. Deci, in ceea ce priveste Primaria avem tot sprijinul, chiar daca avem personalitate juridica. In ceea ce priveste celelalte institutii ale statului colaborarea este in limita legii. Nimic mai mult.


Dupa cum se poate vedea si din interviul de mai sus si Politia Locala este limitata de lege si de resurse. Singurii care nu sunt limitati sunt cei care fura cu tabelul lui Mendeleev in mana tot ce este material feros.
Terminarea terorii tiganilor „ecologisti” sta la indemana autoritatilor, deoarece acestia cand fura metri patrati de tabla de cupru de pe biserica sau  gardul unui om nu il duc in port la Constanta, ci la cel mai apropiat centru de colectare a fierului vechi, unde, contrar reglementarilor legale, nimeni nu-i intreaba de unde au adus ei atatia metri patrati de tabla noua de cupru sau gardul cu totul pentru ca nici cei care colecteaza nu sunt intrebati la randul lor si singurii pagubiti raman tot pietrenii, in timp ce tiganii „ecologisti” le recicleaza bunurile.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
 1. luminita chirila spune

  Habar n-ai ce-i aceea etica profesionala, domnule „ziarist”!
  Un „articol” de tot penibilul!
  Si niste asa zisi politisti comunitari la fel ca articolul de mai sus!

 2. gicanu spune

  De ce nu l-ai intrebat ce angajari s-au facut incepand cu iunie la Politia Locala din Piatra-Neamt?Cei pe care i-au dat afara din primarie de ,,competenti,,i-a angajat Politia Locala. Cati sunt in strada efectiv si cati i-au facut peste noapte sefi de birouri si compartimente cu salari triple fata de cei din strada?Toti sunt politisti locali fara nici un fel de examane si teste psihologice,sportive,in plus ca sunt in jurul varstei de 50 de ani.
  Daca anul trecut s-a facut restructurare si au fost dati afara oameni pe motive ca nu sunt bani,acum s-au angajat ,,PILOSI,, SI NEAMURI DE PRIN PRIMARIE care au fost dati afara din primarie de buni ce erau,iar cei care au fost inainte la Politia Locala nu au mai putut sa se angajeze din nou din cauza ,,PILOSILOR,,
  Si un lucru foarte important.La Politia Locala din Piatra-Neamt se MUNCESTE LA NEGRU.Personalul contractual nu are contracte de munca de la preluarea lor de catre Politia Locala.ITM Neamt ce face?Personalul contractual poarta vechea uniforma a fostilor politisti comunitari acum nefacandu-se diferenta dintre politisti locali si paznici.
  Ca sa nu mai zicem de pregatirea profesioanala.
  Asa ca domnului director cred ca i-au murit laudatori si sa se uite mai bine in curtea lui si sa nu mai faca OSANELE Primariei si lui Pynalti.Prietenii stiu de ce?

  ADMIN : Un lucru pentru care este de laudat politia comunitara sunt amenzile date pentru parcari neregulamentare . Am cunostinta de amenzi date la posesori de q7 sau la angajati ai primariei , masuri contraventionale pe care nu prea are nimeni curajul sa le ia in acest oras . Din acest punct de vedere politia locala mai are o bila alba .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate