Carpatcement a premiat câștigătorii „Acces la educație”

0

Marți, 19 noiembrie 2013, în cadrul celei de-a patra ediții a proiectului „Acces la educație”, Carpatcement i-a premiat pe câștigătorii concursului de eseuri pe tema celor mai atractive meserii din fabrica de ciment Tașca. Peste 50 de elevi au participat la concurs, dintre care doar zece s-au calificat pentru a câștiga premiul cel mare: un laptop.

Ideea temei eseurilor din cadrul proiectului „Acces la educație” a venit în urma dezbaterilor grupului de inițiativă „Sfatul Bătrânilor”, aflat și acesta la al treilea carpatan de desfășurare. „Care sunt cele mai atractive trei meserii din fabrica de ciment?” a fost întrebarea la care au trebuit să răspundă cei 50 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Vasile Mitru” din Tașca, cărora li s-a adresat concursul. Dintre aceștia, în faza finală s-au calificat doar zece elevi. Premiul întâi a constat într-un laptop și a fost câștigat de Cristina Chișor, elevă a școlii din Tașca. Ceilalți participanți la concurs care s-au calificat în faza finală au primit și ei premii din partea Carpatcement.

Liderii comunității au menționat des în cadrul întâlnirilor „Sfatul Bătrânilor” problema tinerilor care părăsesc comunitatea pentru a urma studii liceale și care sunt expuși multor tentații și riscuri. Conștientizând aceste riscuri și cunoscând potențialul zonei, Carpatcement Holding a inițiat proiectul „Acces la educație”. Prin intermediul acestuia, compania speră să pună pe agenda tinerilor din comunitatea Tașca importanța educației și a planurilor de carieră timpurii. În același timp, Carpatcement prezintă tinerilor alternativa inițierii profesionale chiar în comunitățile în care elevii s-au născut și oportunitățile de angajare pe plan local.

Una dintre aceste oportunități, pe termen mediu și lung, este chiar fabrica de ciment. Acesta reprezintă unul dintre motivele pentru care Carpatcement este recunoscută pentru promovarea capitalului uman autohton, fiind printre puținele companii multinaționale din România care are doar angajați români.

În acest context, copiii s-au arătat entuziasmați de provocare și au participat în număr mare la concurs nu doar în ideea de a câștiga premiul cel mare, dar și pentru a face cercetări despre meseriile întâlnite în fabrica de ciment. Desigur, cei mai ambițioși au ales postul de Director General al fabricii, iar premiul oferit de companie i-a motivat să gândească astfel. Așadar, înmânarea laptop-ului actualului Director al fabricii din Tașca, domnul Ion Mustățea, i-a ambiționat în exercițiul de imaginație și în orientarea viitoarei cariere profesionale către angajarea în comunitate, poate chiar în cadrul Carpatcement Holding.

Despre Grupul Carpatcement
Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, este unul din liderii pieţei de ciment din România. HeidelbergCement Group este lider mondial pe piaţa de agregate şi un important jucător în domeniul cimentului, betonului şi altor activităţi conexe, ceea ce îl poziţionează printre cei mai mari producători de materiale de construcţii din lume. Compania are peste 52.000 de angajaţi în 2.500 de locaţii, în peste 40 de ţări.

Cu un total al investiţiilor de peste 450 milioane euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanţi investitori germani din România. În ţara noastră, Grupul este prezent în producţia de ciment, betoane şi agregate prin companiile CARPATCEMENT HOLDING, CARPAT BETON, respectiv CARPAT AGREGATE. Toate cele trei companii folosesc tehnologii inovative şi au ca obiectiv major promovarea unor standarde înalte de calitate.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate