Caniculă şi instabilitate atmosferică la final de săptămână

0

hartaAdministrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de caniculă, disconfort termic accentuat și instabilitate atmosferică pentru toată țara, valabilă pentru zilele de vineri și sâmbătă. Potrivit ANM, în intervalul menţionat (1-2 iulie) vremea va fi călduroasă. Pe arii restrânse caniculară în vestul şi în sudul ţării, iar disconfortul termic se va accentua treptat. Indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Vineri, 1 iulie, local în sud, sud-est şi izolat în celelalte regiuni, iar sâmbătă, 2 iulie, în cea mai mare parte a teritoriului.

Cele mai afectate zone vor fi cele de deal şi de munte. Aici sunt aşteptate averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină. Instabilitatea atmosferică se va accentua şi se va extinde duminică pe tot curpinsul ţării, anunţă meteorologii.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate