Campanie publicitară pentru rachetele ce vor fi instalate în România

0

Recent am văzut o campanie sponsorizată pe zona Facebook-ului românesc la sistemul defensiv de rachete Patriot. Din site-ul la care se face reclamă pentru viitorul armament care spun ei că va veni în Romania aflăm că ”pe lângă faptul că sistemul Patriot protejează România, acesta va contribui și la dezvoltarea economică a țării”.

Nu ne pricepem noi la treaba asta cu armamentul, dar cu o armata romană care avea 400 de avioane MIG și acum mai are doar 53 dintre care doar 18 mai au ”ITP” și au voie să decoleze, nu credem că prioritatea dotării pe segmentul amenințărilor aeriene ar fi tocmai rachetele lansate de la sol. Dacă e să ne uităm că din 1994 și până acum au picat de bună voie 19 MIG-uri în Romania e clar că în spațiul nostru aerian nu e nevoie de multă tehnologie, că avioanele militare se prăbușesc de la sine.

Depășind gluma, dacă e să aruncăm o privire la sistemele similare care acoperă și apără spațiul aerian al Turciei de exemplu, România e undeva în epoca bronzului ca dotare. Reafirmăm că nu avem cunoștințele militare necesare să ne dăm cu părerea, dar dincolo de dotarea jenantă pe care o are Romania în materie de apărare a spațiului aeriran și trecând peste faptul că înțelegem că în afară de costul sistemelor Patriot România ”va finanța doar o mică parte din costurile viitoare ale dezvoltării hardware și software” a acestui tip de armament rămâne discuția despre prioritizarea cheltuirii banilor.

Deocamdată până să ne omoare alții cu rachete sau avioane noi românii ar trebui să investim în a nu mai muri cu zile prin spitale și pe străzi. Dacă nu investim tot ce avem în sănătate și educație vor veni într-o zi cotropitorii cei răi și nu o sa mai aibă ce bombarda în Romania că cei bolnavi vor fi deja morți, iar cei sănătoși plecați la muncă prin alte țări.

I.R.

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate