Neamț: Căutăm gazdă pentru o bufniță cu probleme la o aripă

Niște oameni cu suflet, angajați ai spitalului din Piatra-Neamț, ne-au anunțat în această dimineață de prezența unui exemplar de bufniță adultă care se pare că are o problemă la o aripă și riscă să fie atacată de câinii comunitari, neputând să zboare.

Am capturat pasărea și am mers cu ea la un veterinar nespecializat pe păsări sălbatice de acest gen, dar care la palpare nu a găsit niciun os rupt, deci e posibil să fie vorba doar de o luxație. Exemplarul de excepție nu pare să aibă alte probleme de sănătate, fiind foarte activ și având foarte multă forță în gheare și cioc.

Deoarece nu cunoaștem niciun adăpost pentru animale sălbatice, am adus exemplarul la redacție și încercăm să găsim un specialist în apropiere pentru astfel de animale sau o clinică veterinară dispusă să țină și să trateze această pasăre până ce va fi pregătită să fie eliberată înapoi în natură.

În cazul în care specialiștii nu se oferă să ne ajute, vom ține pasărea la noi în redacție. Subsemnatul a mai ținut în casă o bufniță, ce e drept mult mai mică, care după câteva săptămâni a putut să zboare din nou și am eliberat-o, deci am noțiuni minime despre îngrijirea acestei păsari, dar nu și despre cum se tratează din punct de vedere medical.

Rugăm pe cei care au competențe veterinare și pot ajuta acest exemplar superb de bufniță să ne contacteze la 0765.234891


Iosub Robert

ACTUALIZARE: Huhurezul a fost reabilitat și eliberat în Vrancea:

Huhurezul rănit, găzduit la redacția ziarpiatraneamt.ro, a fost reabilitat și eliberat la un centru specializat din Vrancea

- Apreciază pagina -

8 Comentarii
 1. RP spune

  Daca aripa nu este rupta isi va reveni in cateva saptamani. E pacat sa ajunga in gradina zoologica. Oricum gradinile zoologice de la noi sunt niste mizerii unde animalele nu au habitata si hrana corespunzatoare.
  Ingrijirea unei pasari de acest gen e complicata din cauza dietei.

 2. Anca Enache spune

  La ,,Visul Luanei ” in Bucuresti se ocupa chiar si de vulturi.Au vindecat ff multe specii dupa card le au repus in libertate.

 3. Iulia spune

  Luati legatura cu dna doctor Gabriela Liche de la clinica Ambulance Vet, Bistrita. A vazut articolul si o asteapta la clinica.

 4. Ionel Grosu spune

  Avem gradina zoologica!

 5. Mariana Amihaesei spune

  Si nu exista in tot orasul un loc specializat , profesional, veterinar!! Offf….doamne!!

 6. Maia spune

  De apreciat atitudinea Dumneavoastra. V-as sugera sa consultati activitatea Grupului Milvus http://milvus.ro/RO/romana-the-rehabilitation-center, poate va intinde o mana de ajutor. Au o activitate complexa si sunt sufletisti. Eu urmaresc cuibul de berze de la Dumbravioara monitorizat si coordonat de ei.
  Sa speram ca vom avea vesti bune

  1. Komaromi Reka spune

   Buna ziua,
   vă scriu din partea Centrului de Reabilitare pentru Animale Sălbatice Rănite Grupul Milvus din Tg. Mureș. Pentru ajutor și sfaturi puteți suna la numărul de urgență: 0722 – 533816.

 7. dan spune

  la parcul zoologic str stefan cel mare poate au conditii si suport de specialitate pentru aceasta minunatie

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate