Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 20 iulie 2019
 • :
 • :

Neamț: Căutăm gazdă pentru o bufniță cu probleme la o aripă

Niște oameni cu suflet, angajați ai spitalului din Piatra-Neamț, ne-au anunțat în această dimineață de prezența unui exemplar de bufniță adultă care se pare că are o problemă la o aripă și riscă să fie atacată de câinii comunitari, neputând să zboare.

Am capturat pasărea și am mers cu ea la un veterinar nespecializat pe păsări sălbatice de acest gen, dar care la palpare nu a găsit niciun os rupt, deci e posibil să fie vorba doar de o luxație. Exemplarul de excepție nu pare să aibă alte probleme de sănătate, fiind foarte activ și având foarte multă forță în gheare și cioc.

Deoarece nu cunoaștem niciun adăpost pentru animale sălbatice, am adus exemplarul la redacție și încercăm să găsim un specialist în apropiere pentru astfel de animale sau o clinică veterinară dispusă să țină și să trateze această pasăre până ce va fi pregătită să fie eliberată înapoi în natură.

În cazul în care specialiștii nu se oferă să ne ajute, vom ține pasărea la noi în redacție. Subsemnatul a mai ținut în casă o bufniță, ce e drept mult mai mică, care după câteva săptămâni a putut să zboare din nou și am eliberat-o, deci am noțiuni minime despre îngrijirea acestei păsari, dar nu și despre cum se tratează din punct de vedere medical.

Rugăm pe cei care au competențe veterinare și pot ajuta acest exemplar superb de bufniță să ne contacteze la 0765.234891


Iosub Robert

ACTUALIZARE: Huhurezul a fost reabilitat și eliberat în Vrancea:

Huhurezul rănit, găzduit la redacția ziarpiatraneamt.ro, a fost reabilitat și eliberat la un centru specializat din Vrancea
8 comentarii la “Neamț: Căutăm gazdă pentru o bufniță cu probleme la o aripă

 1. RP

  Daca aripa nu este rupta isi va reveni in cateva saptamani. E pacat sa ajunga in gradina zoologica. Oricum gradinile zoologice de la noi sunt niste mizerii unde animalele nu au habitata si hrana corespunzatoare.
  Ingrijirea unei pasari de acest gen e complicata din cauza dietei.

  Raspunde
 2. Anca Enache

  La ,,Visul Luanei ” in Bucuresti se ocupa chiar si de vulturi.Au vindecat ff multe specii dupa card le au repus in libertate.

  Raspunde
  1. Komaromi Reka

   Buna ziua,
   vă scriu din partea Centrului de Reabilitare pentru Animale Sălbatice Rănite Grupul Milvus din Tg. Mureș. Pentru ajutor și sfaturi puteți suna la numărul de urgență: 0722 – 533816.

   Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *