Campanie de testare GRATUITĂ în NEAMȚ pentru depistarea Hepatitei C

0

Locuitorii din județele Neamț și Bacău au posibilitatea să fie testați gratuit pentru depistarea virusului Hepatitic C (VHC).

Campania “Hepatita C se poate vindeca” a fost lansată recent de Asociația Echitate în Sănătate (AES).  Se adresează persoanelor cu vârsta de peste 18 ani și se derulează prin cabinetele medicilor de familie din județele Neamț și Bacău.

Se estimează că circa o sută de mii de români vor fi testați, până la finalul lunii ianuarie 2019, pentru depistarea virusului Hepatitic C, în cadrul acestei campanii, una dintre cele mai mari campanii gratuite organizate în Romania.

Testele și materialele consumabile necesare efectuării testării au fost distribuite gratuit în cabinetele medicilor de familie împreună  cu materiale informative despre modalitățile de transmitere a virusului hepatitic C, precum și a riscurilor nediagnosticării și tratării la timp a persoanelor infectate.

“Prin demersul nostru, dorim să acordăm șansa de a se vindeca, beneficiind de tratamentele disponibile azi, în România, persoanelor infectate cu hepatita C care află că suferă de această afecțiune în urma testării. 

Conform specialiștilor, rata de vindecare cu aceste tratamente este de peste 95% și pacienții pot evita astfel complicațiile grave care pot interveni dacă nu se tratează la timp”, a declarat Maria Vasilescu- președintele AES, în cadrul evenimentului de deschidere a campaniei, care a avut loc la Bacău.

Având în vedere faptul că în județul  Neamț nu există centru de tratament pentru Hepatita C, pacienții depistați pozitiv vor beneficia de tratament acordat de medicii  specialiști în gastroeneterologie sau boli infecțioase în cadrul centrelor de specialitate prevăzute în cadrul contractelor încheiate de CNAS.

La nivelul CJAS Neamț există trei spitale publice în care pacienții pot fi monitorizați, cu specialiști de gastroenterologie și de boli infecțioase: în Piatra Neamț, la Târgu Neamț și Roman. Conform legislației în vigoare noi asigurăm atât costurile investigațiilor pacienților care sunt depistați cu Hepatita C, cât și costurile ulterioare necesare terapiei”, a declarat Elena Harpa, președinte CJAS Neamț.

Campania de testare “Hepatita C se poate vindeca“ este realizată de AES cu sprijinul ABBVIE.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate