Criticile dure din Parlamentul European, taxate de senatoarea Emilia Arcan: ”Reprezintă o agresiune la adresa României”

1

Criticile dure la adresa României făcute de prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, privind independența sistemului de justiție și lupta anti-corupție, au stârnit reacții în Senatul României.

Senatoarea PSD de Neamț Emilia Arcan a catalogat ședința din plenul Parlamentului European drept ”o ieșire revoltătoare a întregului Parlament European, împreună cu, Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia, GRECO etc. nu reprezintă nici mai mult nici mai puţin decât o agresiune la adresa României”.

Emilia Arcan, declară că a asistat cu surprindere la modul incorect şi nedemn în care România a fost tratată de Legislativul şi Comisia Uniunii Europene, atât prin rezoluţia Parlamentului asupra României, cât şi prin noul raport MCV. Senatoarea susține că rezoluţia privind România reprezintă o mare nedreptate pentru o ţară profund pro-europeană, care respectă principiile statul de drept, valorile democratice europene, precum și Constituția Ro.

De asemenea, Arcan precizează că în România, majoritatea parlamentară și guvernul fac eforturi uriaşe pentru a asigura o reformă a sistemului de justiție, tocmai în sensul respectării drepturilor şi libertăților civile, a prezumției de nevinovăție, precum şi a șansei la o judecată dreaptă şi corectă, respectand deciziile Curţii Constituţionale, pentru înlăturarea abuzurilor şi a ingerinţelor în derularea acţiunii judiciare, pentru a  crea cadrul legal, de a face dreptatea cetăţenilor condamnaţi pe  nedrept.

Senatoarea PSD schițează câteva întrebări retorice care pot da o altă interpretare deciziilor luate de liderii europeni față de România:

Care e de fapt mesajul care ni se transmite?

 E unul transparent, în care ni se indică sa nu respectam deciziile Curţii Constituţionale, să consumăm produsele de care UE nu mai are nevoie, în detrimentul produselor autohtone, să creăm facilități investitorilor străini, mai multe decât a celor români, dar să nu ieșim din rând cu pretenții ca suveranitate și independență.

Cum poate un organism european să ceară imperativ guvernului unui stat membru să nu mai dea ordonanţe de urgenţă?

Cum e posibil să se ceară suspendarea unor legi care au trecut prin absolut toate filtrele posibile?

Cum e posibil să impună moduri de organizare ale justiţiei absolut aberante, în care totul să ţină de arbitrar?

Cum e posibil să se hotărască, din afara țării, cine și în ce condiții poate conduce o instituție publică sau o instanță de judecată?

Cum e posibil să se hotărască, tot din afara țării, cine și în ce condiții un conducator de institutie publica, sa fie demis,..s.a.m.d.

Sunt întrebări legitime dar, cred, din păcate, retorice.

În mesajul său pentru români, senatoarea Arcan arată că regretă faptul că unii lideri europeni sacrifică România pentru interesele politice generate de viitoarele alegeri europarlamentare, fără să conștientizeze că astfel de jocuri nu fac decât să dezbine Uniunea, prin condamnarea și discriminarea statelor membre.

Cel mai mare regret este că au și susținerea unor europarlamentari români pentru care, probabil, primează interesul propriu, în defavoarea interesului național. Cetățenii români ştiu care este realitatea din ţară, cunosc mizele şi riscurile politice actuale şi au văzut cum parlamentari europeni români, oameni politici, lideri de partide şi ai opiniei publice răstălmăcesc adevărul, dezinformează autorităţi şi instituţii europene, trădează interesele naţionale şi îşi dau votul pentru condamnarea şi sancţionarea ţarii lor.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Horciu DANIEL PRIMAR al Comunei savinesti spune

    Foarte corect!!!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate