Campania de prevenire a furturilor din locuinte a ajuns la final

1

Campania de prevenire a furturilor din locuinte „Un plus de sigurantă”  initiată de Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitătii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române s-a desfăsurat în perioada 20 octombrie – 10 decembrie 2010 și a avut ca scop informarea cetățenilor cu privire la modalitătile de protejare a locuintelor.

Initierea acestei campanii a avut la bază concluziile preliminare ale unei cercetări, efectuată de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității care a arătat că 25% din furturile din locuinte, fapte înregistrate anul trecut au fost favorizate de ignoranță, superficialitate sau neglijența proprietarilor.

Prin campanie s-a dorit transmiterea mesajului că ”Un plus de sigurantă” înseamnă mai putină ignorantă, mai putină superficialitate, mai putină neglijentă! În judetul Neamt campania s-a desfăsurat în cele două municipii Piatra Neamt și Roman. În municipiul Piatra Neamt politistii de prevenire și cei de la Compartimentul Politiei de Proximitate au actionat în principalele trei cartiere (Dărmănesti, Mărătei și Precista), iar în municipiul Roman politistii de proximitate au desfăsurat activităti de informare a populatiei pe raza întregului oras. Prin discutiile purtate cu locatarii imobilelor și cu reprezentantii asociatiilor de proprietari, politistii au concluzionat că deși o mare parte din imobile sunt prevăzute cu interfon, acestea nu sunt folosite corespunzător si oricine poate trece cu usurintă de această “barieră de protectie”.

Având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, când o parte din cetătenii judetului pleacă în concediu în afara localitătii de resedintă, politistii Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalitătii recomandă câteva sfaturi utile pentru a nu deveni victime ale infractiunii de furt din locuinte:

Prevenirea NU TE COSTĂ nimic, Ignoranta TE COSTĂ totul !

Pentru siguranta ta si a familiei tale, tine cont de recomandările noastre.

– Nu faceti publică plecarea dvs. de acasă si rugati vecinii să vă supravegheze locuinta. Procedati la fel si dvs. când acestia sunt plecati;

– Draperiile sau jaluzelele vă pot feri locuinta de priviri indiscrete.

– Nu lăsati bilete în usă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror continut să se subînteleagă absenta dumneavoastră; rugati un vecin să ia eventualele facturi sau înstiintări prinse în usă;

– Asigurati un iluminat corespunzător atât pe casa scării, cât si în preajma anexelor;

– Când părăsiti locuinta, verificati dacă ati încuiat usa apartamentului, ferestrele, usa de la balcon etc.

– Închideti bine ferestrele apartamentelor situate la parter, la primul si ultimul etaj;

– Nu păstrati în casă sume importante de bani si nu „vă lăudati” cu valorile pe care le detineti;

– Atunci când observati persoane străine de imobil care ies din scările blocurilor cu bagaje sau diverse bunuri, anuntati urgent Politia. Retineti cât mai multe semnalmentele acelor persoane si dacă este cazul: marca, culoarea si numărul autoturismului folosit.

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Gelu spune

    E de discutat si despre „politistul de proximitate”.
    Stiu ca exista si are un nume ,insa eu nu l-am vazut niciodata prin cartier si nici cunoscutii mei.
    Am ratat impartirea de fluturase si pliante,actiune prin care s-a bifat probabil si corvoada ultimei campanii de prevenire.
    Ce putem face ca sa micsoram distanta,si sa ne simtim cumva mai proximi?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate