Actiuni de combatere a infractiunilor si comertului ilicit

0

Peste 200 de politisti, jandarmi, politisti comunitari, lucrători de evidenta populatiei, specialisti din cadrul Gărzii Financiare si Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Neamt au actionat, în municipiul Roman, pentru combaterea infractionalitătii stradale si a faptelor de comert ilicite.

Ieri, 14 decembrie 2010, în municipiul Roman, sub directa îndrumare a conducerii Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, Politia municipiului Roman a organizat o actiune, cu efective mărite, pentru combaterea infractionalitătii stradale si a faptelor de comert ilicite. La actiune au participat aproximativ 100 de politisti din structurile de ordine publică, politie rutieră, investigatii criminale, investigare a fraudelor si interventii rapide, 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi si Grupării Mobile Bacău, politisti comunitari, lucrători de evidenta populatiei, specialisti din cadrul Gărzii Financiare si Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Neamt.

În cadrul actiunii au fost legitimate 384 de persoane si au fost controlati 62 de agenti economici. Au fost aplicate 141 de sanctiuni contraventionale, în valoare totală de 37.240 de lei, din care: 17 la Legea nr, 12/1990 privind protejarea populatiei împotriva unor activităti comerciale ilicite, 1 la Legea nr. 61/1991, 5 la Legea contabilitătii, 6 la O.U.G. nr. 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetătenilor români si 112 la Codul Rutier. Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este în sumă de 12.207 lei.

Au fost constatate 8 infractiuni după cum urmează: 2 infractiuni la Codul Fiscal, 2 infractiuni de evaziune fiscală si 4 infractiuni la Codul Rutier, fiind retinute 8 permise de conducere si 6 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Politisti de investigare a fraudelor si inspectori vamali au actionat în Piata Centrală din Roman, unde au identificat o femeie, în vârstă de 51 de ani, cetătean moldovean cu resedinta în municipiul Roman, angajată a unei societăti comerciale, care detinea, în autoturismul personal, în vederea comercializării, cantitatea de 840 de pachete de tigări, de provenintă Republica Moldova si Ucraina. Tigările în valoare de 7.224 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii de infractiuni la Codul Fiscal si la Legea privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

Tot în Piata Centrală din Roman, politistii si inspectorii vamali au identificat-o pe T. Elena, de 48 de ani, din Roman, administrator la o întreprindere individuală, care detinea în autoturismul personal cantitatea de 660 de pachete de tigări, de provenintă Republica Moldova si Ucraina.

Tigările în valoare de 5.676 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii de infractiuni la Codul Fiscal si la Legea privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. Politistii au depistat un minor, în vârstă de 16 ani, din Roman, care se sustrăgea de la cercetări într-un dosar de furt din auto. Dimineată, în jurul orei 07.30, politistii rutieri l-au depistat, pe str. Profesor Dumitru Mărtinas, pe T. Sorin, de 40 de ani, din comuna Cordun, judetul Neamt, care conducea un autoturism, având în aerul expirat o concentratie de 0,44 mg/l alcool pur. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal.

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate