Camera de Comerț și industrie Neamţ continuă implementarea proiectului SUCCES +

0

Vineri, 22 martie 2019 a avut loc la Central Plaza Hotel, sala Millenium, un eveniment foarte important în evoluția proiectului SUCCES+ implementat de Camera de Comert si Industrie Neamt și partenerul INNOVA Project Consulting SRL.                

Proiectul ”O nouă șansă pentru Succes în afaceri SUCCES+” finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, inițiat în ianuarie 2018 a parcurs primul an de implementare în care s-au realizat 18 sesiuni de formare profesională pentru ”Competențe Antreprenoriale”, organizate în toate cele 6 județe ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est. La cursuri au participat 380 de persoane.

Tot în primul an de implementare, s-au organizat 4 sesiuni de concurs în urma cărora au fost  selectate 43 de planuri de afaceri care urmează să fie subvenționate fiecare cu câte 32.000 euro.  

Evenimentul din 22 martie a.c. a fost unul de lucru și a reunit cele 43 de persoane a căror planuri de afaceri au fost selectate, aceștia primind toate informațiile privind parcursului anului II de implementare: înființarea firmelor, semnarea contractelor de finanțare și modalitatea de decontare a subvenției primite.

La întâlnire au fost invitate instituțiile cu rol de avizare, autorizare și reglementare a activității firmelor pentru a oferi celor 43 Start-Up-uri informații minime necesare în legătură cu începerea activității.

Au avut prezentări doamna Daniela Stoleru, șefa biroului Asistență Contribuabili al Administrației Județene a Finanțelor Publice Neamț, doamna Inspector Șef Adjunct Petronela Mândrilă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamt, Căpitan Gheorghiță Matei și Locotenent Dragoș Ariton din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț, doamna Monica Isopescu, șef serviciu Reglementare din cadrul Agenției Pentru Protecția Mediului Neamț, doamna Liliana Jipa din cadrul serviciului Patrimoniu al Primăriei Piatra Neamț și domana doctor Elena Șerban șef compartiment Evaluare Factori de Risc din Mediu, reprezentanta Direcției de Sănătate Publică Neamț.           

Doamna Lidia Bețoaia a prezentat în cadrul evenimentului serviciile pe care Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est le poate oferi firmelor aflate la început de drum dar și pe parcursul activității.

Tot în cadrul evenimentului au participat 6 dintre cei 47 de antreprenorii care au fost finanțați în anul 2015 prin proiectul „O șansă pentru Succes în Afaceri” coordonat de Camera de Comerț și Industrie Neamț. Aceștia au împărtășit din experiența de început dar și progresul realizat în cei trei ani de funcționare.             

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate